AKİT Kabataş yalanını itiraf etti!

AKİT Kabataş yalanını itiraf etti!

Akit gazetesi başörtüsünü çıkaran Elif Çakır'ı hedef alayım derken Kabataş yalanını doğruladı.

Kabataş yalanını savunan Akit, gazeteci Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkarmasını haberleştirirken "Gezi Parkı kalkışması sırasında Kabataş yalanını ortaya atarak provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti" ifadelerini kullandı. 

Halbuki Akit gazetesi atılan yalanı ve provokasyonu bizzat kendi gazetelerinden yönlendirmişlerdi. 

1-001.jpg

Akit yazarları “Diliniz KABA, Vicdanınız TAŞ” başlıklı yazıları hep bir ağızdan dile getirmişlerdi. 

Kabataş yalanını savunan isimlerden olan Akit yazarı Kenan Alpay “Şunu iyi bilin: Bir asra yakın zamandır inancını, duygularını, kişiliğini, tercihlerini kamusal alan adına taciz ettiğiniz milyonlarca insanın vebalinden ‘Kabataş yalanmış’ ezberleriyle kurtulmak hiç mümkün değil. Be hey şaşkınlar! Kabataş’ın görüntüsü yoktu da yakıp yıktığınız araçların, iş yerlerinin, durakların da mı görüntüsü yoktu? Kabataş hadisesi kurgusaldı da yıllar boyunca üniversite kapılarının önünde, devlet dairelerinin kapılarında tesettürleri yüzünden ezdiğiniz, itip kaktığınız milyonlarca kadın da mı kurgusaldı?" demişti. 

2.jpg

Yine o dönem Akit gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ersoy Dede de bu yalanı okuyucularıyla paylaşarak “Gezi Kalkışması’nın en belirgin fiziksel travmalarından biri olan ‘Kabataş Rezaleti’ için de aynı yorumu yapın.. Kabataş Mızıkacıları sizi.. Kızınız için, anneniz için böyle bir durum yaşandığında ne tepki verecekseniz, (aynını değil) yüzde birini verin ki, insanlığınız çıksın ortaya.. ” demişti. 

NE OLMUŞTU 

Kabataş yalanı, 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Zehra Develioğlu isimli kızın saldırıya uğradığını iddia etmesi birçok gazeteci ve siyasetçiden destek bulmasıyla birlikte tepkilere sebep olmuş ancak daha sonra gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Haziran 2013 günü grup toplantısında "Çok önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler." açıklamasını yapmıştı. 

3.jpg

Bu iddiaarı gündeme getiren isimlerden biri de Elif Çakır idi. 

HABERE YORUM KAT