Akıllı, Ankara'ya aday

Akıllı, Ankara'ya aday

CHP Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Hikmet Akıllı, Ankara il başkanlığına adaylığını açıkladı.

ANKARA - CHP'de 16 Şubat tarihinde yapılacak Ankara il kongresi için Parti Meclisi Üyesi ve Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Hikmet Akıllı adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa seslenen Akıllı şunları söyledi:

         Değerli Parti Meclisi Üyelerim,

         Milletvekillerim,

         İlçe Başkanlarımız, Örgüt Yöneticilerimiz,

         Kadın ve Gençlik Kollarımız,

 

         Sivil Toplum Kuruluşlarının Değerli Temsilcileri,

         Gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışan örgüt emekçisi yoldaşlarım,

         Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum,

         Hoşgeldiniz.  

 

          Bir hayalim var benim!

          İçerisinde her bir yoldaşımın olduğu, omuz omuza zafer türküsü söylediğimiz bir hayal!

          Ankara’da, yerelden başlayan başarının Türkiye’de genel iktidarla taçlandığı bir hayal.

          Bir bütün halinde, kimseyi ötekileştirmeden, gençlerin, kadınların öncü olduğu örgütü baş tacı yaparak, yerel yönetimlerimizin başarısını sahiplenerek, yeni başarılara imza atacağımız bir hayal.

          Adaletin rafa kaldırılmadığı, adil bölüşümün olduğu, kadınların öldürülmediği, gençlerin işsiz bırakılmadığı, çocukların geleceğinin çalınmadığı özgürlüklerin tek adamın keyfince sınırlanmadığı bir ülkeyi kurma mücadelesi verdiğimiz bir hayal.

          İşte bu hayal uğruna düştük yola.

          Değerli Yol Arkadaşlarım,

          Bildiğiniz gibi, halkımız iktidara bir mesaj verdi. AK Parti iktidarının her geçen gün dozunu artıran baskısına, hukuk devletini yok etmesine, ekonomiyi yandaş endeksli yönetmesine karşı dur dedi.

         Dostlarım,

          Vergiyi veren bizi, kredi borcuyla can çekişen biziz, evine haciz gelen biziz, sefa süren sen ve yandaşların.

          Mahkemeye düşersek adaletle karşılaşmayan biziz hukuksuzca işinden gücünden atılan biziz, dayıya yaslanarak her şeyden kurtulan sizsiniz.

          Madende ölen biz, çöken enkazda kalan biz, çocuğunu istediği okula gönderemeyen biz, yazlık, kışlık, uçan, yüzen sarayda sefa süren sizsiniz.

          Bir boş cebine bir de evladının yüzüne bakan, sonra canına kıymayı göze alanlar bir yerde, gemicikleri, şirketleri, yatları, katları olan evlatlar bir yerde.

          Yani siz bir tarafsınız, biz bir taraf.

          Sizin aklınız ceplerinizde, bizim aklımız gönlümüzde, gönlümüz halkımızda.

        Yoldaşlarım,

          Her zaman inandığım bir şey var. Siyaset yaşamın her alanındadır. Siyaseti hiçbir yerden soyutlayamazsınız. Ve siyaset nedir diye soracak olursanız, “öncelikle bir tercihtir” derim. Evet. Bir vazgeçiştir. Siz bir tercihte bulunursunuz ve bu arada bir şeylerden vazgeçersiniz.

Tercihiniz ya halktan yana olacak! Ya yandaştan yana!

Ya ülkemizin ağacından, kuşundan, çevresinden yana olacaksın! Ya da altın madencisinin siyanüründen!

Ya adalet diyeceksin! Ya da garabet!

Ya sosyal belediyecilikle hemşehrinin yanındasındır! Ya da rant baronlarının!

Biz tercihimizi yaptık. Halk dedik. Doların değil, doğanın yeşili dedik. Adalet dedik. Hele rant baronlarına hiç teslim olmadık. Olmayacağız da! Ne Ankara’yı onlara bırakırız ne de Partimizin herhangi bir yerini.

Dostlarım,

Hepimiz, büyük bir ailenin bireyleriyiz. Alanlar farklı, yerler ayrı ama söylediğimiz türkü, verdiğimiz mücadele bir. Partimizde, farklı yerlerde mücadelesini vermiş ve hâlâ da vermeye devam eden kardeşiniz olarak, sizlerle birlikte bir karar verdik. Yeni bir mücadele alanında Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını iktidara taşımak için hep birlikte çalışacağız.

Partimizin iktidarına giden yolda, Ankara İl Başkanı olarak hizmet etmek için adayım.

Elbette dönüp “neden adaysın” diye bir soru sorulabilir. Kısaca bunu açıklamak istiyorum.

-        CHP iktidarını kuracağız. Artık iktidar için en uygun atasözü “yolcudur Abbas”. Peki, iktidarımızı kimlerle kuracağız? Gençlerle, kadınlarla, örgütümüzün enerjisiyle.

 

-        İlçe örgütlerimiz, hiyerarşik bir sıralanmanın parçası değil. Aktif bir yönetimin, etkin paydaşları olacak.

 

-        İl Başkanlığımızın kapısı her zaman herkese açık olacak ama, biz de ilçe başkanlıklarımızın kapısını açacağız. Yönetim Kurulu toplantılarımızı farklı ilçelerde gerçekleştireceğiz. Gidip toplantı yapıp, çay içip dönmeyeceğiz. Birlikte neleri gerçekleştirebiliriz, ilçemiz için ne yapabiliriz, bunları konuşacağız. Planlayacağız. Eyleme geçeceğiz.

 

-        21. yüzyılda en belirleyici güç şüphesiz bilgidir. Bu güce sahip olabilmenin ve onu yönetebilmenin en önemli unsurlarından biri ise gençleşmektir. Gençler bilgiye daha kolay ulaşabileceği gibi, teknoloji kullanımında da hepimizin önündedir.

 

Gençleşeceğiz, teknolojiyi daha etkin kullanacağız. Gençler yönetimin en etkin öznesi olmakla kalmayacak, bunun akranlarına ulaşmasında köprü olacaklar.  

 

-        Ancak insana dokunmadan teknolojinin anlamı olmaz. İnsana dokunacağız Hemşehrilerimizin ayağına gideceğiz. Kadınlarımız öncü olacak. Kadın kollarımızla birlik oluşturacağımız ekipler, yarın seçim olacakmış gibi çalışacak. Gülen yüzlerle hemşehrimizi dinleyeceğiz. Pursaklar’da, Altındağ’da, Keçiören’de, Gölbaşı’nda, Çubuk'ta “kapıları çalan biziz” diyeceğiz. Ankara biziz diyeceğiz.

 

-        Yerel seçimlerde büyük bir başarı gösterdik. Bu birkaç aylık seçim kampanyasıyla olmadı. Bunun arkasında devasa bir demokrasi mücadelesi, adalet yürüyüşü var. Bu ülkede baskı arttıkça, demokrasiye olan ihtiyaç çoğaldıkça cephe inşası hızlandı. İşte o cephe milletin tarafıdır, demokrasinin cephesidir. Onun mimarı, önderi ise Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

 

Türkiye’de iktidar tek adamcı bir sistemi yerleştirmeye çalışsa da karşısında demokrasi ittifakı bulunmaktadır. Ankara olarak, demokrasi mücadelemizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Genel Başkanımızın çizdiği yolda devam ettireceğiz. Ankara, örnek il olacak. Demokrasi mücadelesinin kilit taşı olmak başkente yakışır. Çünkü Ankara demek Cumhuriyet demektir. Ankara demek kurtuluş ve kuruluş demektir.

 

-        Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, 25 yıl sonra sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalarla Ankara’yı tanıştırdı. Rant için değil, halk için nasıl çalışılacağının örneğini sergiliyor. Unutulmasın ki yerel yönetimlerdeki başarı, genel iktidarın hazırlayıcısı olur. Ankara’daki başarıyı omuzlamak, ona katkı sunmak, örgütümüzün bu noktada etkin olmasını sağlamak önceliğimizdir.

 

 

-        Bir il başkanlığı sadece yönetim kuruluyla, gençlik ve kadın kollarıyla sınırlı değildir. Her şeyden önce sivil toplum örgütleri, hizmet için il başkanlığının doğal ortaklarıdır.

 

Onlarla birlikte daha etkin çalışmak için il başkanlığımız bünyesinde komisyonlar oluşturacağız.

 

-        “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır”. Bu anlayışla hareket edeceğiz. Oluşturacağımız bilim kurullarıyla Ankara'ya özel projeler üreteceğiz. Ankara'yı bilimle yöneteceğiz.

-        Ve en önemlisi: Oy alamadığımız yerler evimiz olacak. Oralarda geceleyeceğiz. İşte bunları gerçekleştirmek üzere yola çıkıyoruz.

Hedefimiz iktidar.

Birlikte başaracağız.

                   Dostlarım,

Küslük yok! Ayrı gayrı olmayacak.

Ekmeğimizi böleceğiz, sevincimizi, hüznümüzü paylaşacağız.

İrademizi ve ortak aklımızı egemen kılacağız.

Kendimize değil, kentimize çalışacağız.

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

Engebeli, dolambaçlı ve sarp yolları hep birlikte aşacağız.

Katılımınız için çok teşekkür ediyorum.

Yolumuz açık olsun!

HABERE YORUM KAT