Akaryakıt fiyatları Almanya'yı karıştırdı!

Akaryakıt fiyatları Almanya'yı karıştırdı!

Savaşın ekonomik etkileri Almanya üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken artan akaryakıt fiyatlarına henüz bir çözüm bulunamaması huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra artan akaryakıt fiyatları Almanya’da sorun olmaya devam ediyor. Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’in, vatandaşın desteklerle rahatlatılacağı yönünde açıklamasına rağmen koalisyon ortakları arasında şu ana kadar bu konuda ortak bir karar alınamaması rahatsızlık yaratmaya başladı.

Pazartesi akşamı, SPD, Yeşiller ve FDP'nin bir başka toplantısı, beş buçuk saatlik bir tartışmanın ardından ertelendi.

BILD gazetesinde yer alan habere göre; koalisyon ortakları arasında son yapılan toplantıda da vatandaşın akaryakıt fiyatlarında nasıl rahatlatılacağı konusunda sonuç alınamadığını duyurdu. 

Öte yandan ünlü ekonomist Prof. Jens Südekum, akaryakıtta birden artan fiyatlar nedeniyle otomobil kullanıcılarının günlük ortalama 70 milyon euro fazla para ödediğini kaydetti. Südekum, savaş başladıktan sonra akaryakıt fiyatlarının litre başına ortalama 40 cent zamlandığını kaydetti.

Belçika ve Hollanda’nın akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşılık KDV oranını düşürdüğü ve Fransa ile İsveç’in ise litre başına 15 ile 12 cent arasında destek verdiği belirtildi.

Şansölye Olaf Scholz  Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve Maliye Bakanı Christian Lindner'in konu hakkında bugün bir görüşme yapması öngörülüyor

Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT