AK Partili vekiller Tele1, Halk TV ve KRT yayınlarına bağlanıp yorum yapacak!

AK Partili vekiller Tele1, Halk TV ve KRT yayınlarına bağlanıp yorum yapacak!

AK Parti, muhalefetin televizyon kanallarındaki programlara bağlanarak anında yanıt verecek bir iletişim modeline geçiyor.

Politik Yol'dan Mahmut Aydın'ın yazısına göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Habertürk TV’de yayınındaki iddialarına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun telefonla bağlanarak cevap vermeleri yeni yöntemin ilk denemesi. Yayın sonunda ortaya çıkan sonucun olumlu bulunduğu ifade edildi.

AK Parti’nin yeni iletişim yönteminin bir parçası da “muhalif kanallar” olarak nitelenen FOX TV, HALKTV, KRT TV ve TELE 1 TV’deki yayınlarındaki iddialara bakanlar veya yetkili bürokratların telefonla bağlanarak, mümkün değilse açıklama yollayarak cevap vermesi.

Seçim döneminde ise AK Parti yöneticilerinin bu kanallara bizzat konuk olması da konuşulan yöntemler arasında.

AK Partili Aziz Babuşcu’nun Twitter üzerinden AK Parti adına TV’lerde konuşan kişileri hedef alması da yeni yöntemin işareti kabul ediliyor.

TV’lerde hükümetin her icraatını ve AK Parti’yi savunan aktörlerin Partide rahatsızlık yarattığı, artık AK Parti yöneticilerinin ve bakanların bizzat bu yayınlara katılması gerektiği de dile getiriliyor. Bu kişilerin katıldığı programların izlenme oranlarının çok düştüğüne de dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT