Airbnb, gelen tepkilerin ardından adım attı: Evlere kamera konmasını yasakladı!

Airbnb, gelen tepkilerin ardından adım attı: Evlere kamera konmasını yasakladı!

Airbnb, platformda sunulan konaklama yerlerinin iç kısmına güvenlik kamerası yerleştirilmesini yasaklama kararı aldı. Ancak Airbnb, görünür oldukları ve daire açıklamasında listelendikleri sürece, koridorlarda ve oturma odalarında kameralara izin veriyor.

ABD'li tatil kiralama şirkti Airbnb, gelen tepkilerin ardından dikkat çeken bir adım attı. Airbnb, bugün yaptığı açıklamada, platformda sunulan konaklama yerlerinin iç kısmına güvenlik kamerası yerleştirilmesini yasakladığını duyurdu. Airbnb, yeni düzenlemenin 30 Nisan'dan itibaren tüm dünyada geçerli olacağını ve mahremiyeti korumak için bu tür kameraların kullanımına ilişkin gereklilikleri "basitleştirmeyi" amaçladığını belirtti.

NERELERDE İZİN VERİLİYOR

Güvenlik nedeniyle ve yetkisiz kişilerin dairelere girmemesini sağlamak için dış mekan kameralarına izin verilmeye devam ediliyor. Ancak Airbnb'nin açıkladığı gibi kurallar sıkılaştırılacak. Örneğin, ev sahipleri bu tür dış mekan kameralarının tam olarak nereye kurulduğunu açıklamalıdır. Kameralar ayrıca açık hava duşları veya saunalar gibi alanlara yönlendirilmemelidir.

Şu anda Airbnb, görünür oldukları ve daire açıklamasında listelendikleri sürece, örneğin koridorlarda ve ortak oturma odalarında kameralara hala izin veriyor. Ancak gelecekte bu durum artık geçerli olmayacak. Kullanıcılar online platformlarda gizli kameralar keşfettiklerine dair şikayetlerde bulunmuşlardı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT