Ahmet Şık’a Cesur Gazetecilik Ödülü

Ahmet Şık’a Cesur Gazetecilik Ödülü

Cezaevinde bulunan gazeteci Ahmet Şık, Frankfurt Kitap Fuarı’nda Raif Bedevi Cesur Gazetecilik Ödülü’nü aldı.

FRANKFURT - Bu yıl 69. düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında verilen Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen 'Raif Bedevi Cesur Gazetecilik Ödülü, 30 Aralık 2016 tarihinden itibaren tutukluluğu devam eden Cumhuriyet Muhabiri ve Yazarı Ahmet Şık'a verildi.

Ödülü, Ahmet Şık'ın adına, avukatı Can Atalay aldı. 

Şık: Ödül benim için hem gurur verici hem de can yakıcı

Ödülü eski İçişleri Bakanı Gehart Baum’un elinden Ahmet Şık adına alan avukatı Can Atalay, Şık’ın ödül için Silivri Cezaevi’nden yazdığı mesajı da okudu.

0dbe190a4b4e2359cb62d388960bdd3b_400x400.jpgŞık göndermiş olduğu mesajında, "Başka bir ülkede yine düşüncelerini ifade ettiği için tutsak ve işkence edilmiş Raif Bedevi adına verilen bu ödüle layık görülmek için benim için gurur verici olmasının yanı sıra aynı zamanda can yakıcı. Bedevi’nin verdiği ve sevgili eşi Esnaf Haidar’ın gururla görünür kıldığı mücadelesinin hepimize güç verdiğini ifade etmeliyim.

Bir gazetecinin zaten görevi ve sorumluluğu olarak işini yapmaya çalışmasından ötürü baskıya maruz kalmasının utancını ise Türkiye’deki sahiplerine bırakıyorum. Demokrasinin denetleyici bağlarını koruyan kurumların enkaza dönüştürüldüğü, hukuki güvenlik ilkesinin tamamen ortadan kalktığı bir rejim hüküm sürüyor ülkemde.

"Hakikati konuşanlar düşman ilan ediliyor"

Hakikat ve hakikati konuşanlar düşman ilan edilip yok edilmeye çalışılıyor. Hakikati anlatmakta ısrarcı davranmaya devam eden gazetecilerin hapsediliyor. Buna rağmen, tası tarağı toplayıp gitmeyeceğiz. Çünkü biz buradayız ve varız. Var kalmaya devam edeceğiz. Türkiye bizim evimiz."

ahmet-şik-.jpg

"Saygı ve takdiri hak ediyor"

Friedrich-Naumann Vakfı tarafından yapılan açıklamada Ahmet Şık'a atfen, "Açık sözlü, zor zamanlarda dahi mesleği için mücadele eden ve yanlış durumlara işaret eden bu kişi saygı ve takdiri hak ediyor” denildi.

 

HABERE YORUM KAT