Afrin’den Almanya’ya zeytin ihracatı: “Alman hükümeti üç maymunu oynuyor“

Afrin’den Almanya’ya zeytin ihracatı: “Alman hükümeti üç maymunu oynuyor“

Sol Parti vekili Helin Evrim Sommer, Afrin’de yağmalanan zeytinlikler ve dolayısıyla çalınan ürünlerin Almanya’ya ihraç edilmesine yönelik soru önergesine yanıt veren Alman hükümetini sert sözlerle eleştirdi.

Sol Parti milletvekili ve kalkınma politikası sözcüsü Helin Evrim Sommer konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Türk işgali altındaki Afrin’de, Türk güçleri ve desteklediği İslamcı milisler tarafından yağmalanan zeytinlikleri ve dolayısıyla çalınan ürünlerin Almanya’ya ihraç edilmesini Alman hükümetine ilettiğini” bildirdi. Soru önergesine hükümetten gelen yanıtı eleştiren Helin Evrim Sommer, Alman hükümetinin şubat ayında sorulan aynı soruya “konuyla ilgili bilgisi olmadığı” yanıtını verdiğini, aradan 10 ay geçmesine rağmen Alman hükümetinin hâlâ “konuyla ilgili bilgisinin olmadığını” iddia ettiğine dikkat çekti. 

Sommer hükümetin verdiği yanıtı kısaca şöyle değerlendirdi:

SATIŞ GELİRLERİYLE SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR

“Erdoğan rejimi Afrin’deki zeytinlikleri yağmalamaya devam ediyor ve Almanya gibi birçok AB üyesi ülkeye zeytinyağı olarak ihraç ediyor. Satış gelirleriyle dünyanın birçok ülkesinde savaş suçu işleyen, Erdoğan hükümetine yakın İslamcı milisleri finanse ediyor. Sol Parti Meclis Grubu şubat ayında Alman hükümetine bu skandal faaliyetler ile ilgili soru önergesi vermişti. Alman hükümeti verdiği cevapta konuya dair bilgisi olmadığını belirtmişti. 

“ANKARA YAĞMALIYOR, AB İHRAÇ EDİYOR”

Aradan 10 ay geçmesine ve bu süre içinde bilgi toplama fırsatı olmasına rağmen, bu ay tekrar yönelttiğim soru önergesine hükümet yine 'bilgisinin olmadığı' cevabını verdi. 

Alman hükümeti Türkiye’nin savaş suçlarına karşı üç maymunu oynuyor ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde elde edilen zeytinyağının Almanya’ya ihracatını durdurmamakla alenen Erdoğan’ın savaş suçlarına ortak oluyor!”

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT
1 Yorum