Af tartışmasında açıklama üstüne açıklama: Kime yarayacak

Af tartışmasında açıklama üstüne açıklama: Kime yarayacak

Eski Bakan Müslüm Doğan, 29 Ekim 2023’te “genel af” ilan edileceğini iddia etti. Bu açıklamanın ardından siyaset sahnesinde “af” tartışması başladı. Bugünün gündem olan sorusu ise şu: “Af kime yarayacak?”

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, 29 Ekim’de genel af ilan edileceğini, affın siyasileri de kapsayacağını ve “eline silah almamış” ifadesinin konulacağını öne sürdü.

Müslüm Doğan, “Bana bunu AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100 yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran Ak Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” demişti.

Af tartışması büyüdü ve bugün Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik gazetecilerin af ile ilgili sorusuna "Genel af tartışması MKYK'da şimdiye kadar gündeme gelmedi" dedi.

Eski CHP Milletvekili ve Hukukçu Atilla Kart ise bir başka soruyu tartışmaya açtı: “Af kime yarayacak?”

Atilla Kart şu açıklamayı yaptı:

"Genel affa" en çok kimin ihtiyacı var?

Hiç tereddütsüz; AKP kadrolarının ihtiyacı var...

AKP, bu nedenle "Birileri üzerinden" harekete geçiyor.

AKP; kaos, oldubitti, toplumun her kesiminde yarattığı mağduriyet ve karambol ortamı içinde; en başta "Kendisi, aile bireyleri, 5'li yapıları" kurtaracak Genel Affı; topluma telkin, tavsiye ve dayatmanın altyapısını hazırlıyor.

Süreci aşağıda alıntılıyorum. Daha da ötesi var.

Kamuoyu ve muhalefeti bu anlamda bir kez daha bilgilendiriyor, uyarıyor, şimdiden "tavır almaya ve politika üretmeye" davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT