Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası

Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası

Adnan Oktar ile birlikte 14 kişinin yargılandığı davada verilen hapis cezalarını onandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar ile birlikte 14 kişinin, 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili 73'ü tutuklu 215 sanıklı davada verilen hapis cezalarını onadı.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın aktardıklarına göre, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçen kasım ayında verdiği kararda örgüt lideri Adnan Oktar'la birlikte örgüt yöneticisi olan aralarında Alev Babuna ve Tarkan Yavaş'ın da bulunduğu 14 elebaşına "örgüt yöneticiliği", "cinsel saldırı", "çocuğun cinsel istismarı", "eziyet", "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" gibi birçok suçtan toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme diğer sanıkları da "örgüt üyeliği" ve "cinsel suçlar" başta olmak üzere birçok suçtan ağır cezalara mahkum etmişti.

VERİLEN HAPİS CEZALARI ONANDI
Verilen karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından incelendi. Daire, 73'ü tutuklu 215 sanık hakkında hükmünü kurdu. 126 mağdurun bulunduğu dosyada, örgüt lideri Adnan Oktar ile Alev Babuna, Tarkan Yavaş, Ayşegül Hüma Babuna, Ulviye Didem Ürer gibi 14 örgüt yöneticisinin toplamda 8 bin 658 yıllık, diğer örgüt üyesi sanıkların da çeşitli oranlardaki hapis cezalarına dair istinaf başvurusu esastan reddedildi.

HABERE YORUM KAT