Açıklanan verilen şaşkınlık uyandırdı: Berlin'de ehliyet almak çok mu zor?

Açıklanan verilen şaşkınlık uyandırdı: Berlin'de ehliyet almak çok mu zor?

Almanya'da ehliyet sınavlarından başarısız olmuş olanların sayısı 2023 yılında hiç olmadığı kadar artmış gözüküyor. Berlin'de bu sayı özellikle çok yüksek.

Berlin de 2023 yılında yazılı ehliyet sınavında başarısız olan sürücü adaylarının sayısında rekor bir artış olduğu açıklandı. TÜV derneğinin yeni raporuna göre her iki adaydan biri sınavı geçemedi ve bu oran yüzde 49 ile ülke ortalamasının üzerinde yer aldı.

UYGULAMALI SINAVLARDA FARK YOK

Uygulamalı sınavlarda da benzer bir durum söz konusu; Berlinliler, yüzde 37’lik başarısızlık oranıyla Bremen ile birlikte sondan üçüncü sırada yer alıyor. Bu ülke genelindeki yüzde 30’luk ortalamanın oldukça üzerinde. TÜV Derneği Araç ve Mobilite Başkanı Richard Goebelt, büyük şehirlerdeki insanların kendi araçlarına daha az bağımlı olmalarının, test adaylarının kırsal bölgelere kıyasla daha kötü performans göstermelerinin nedeni olabileceğini öne sürdü. Ancak yazılı sınavlardaki düşük başarı oranları için henüz net bir cevap bulunamadı.

Berlin'de otomobil ehliyeti için başarısızlık oranları ülke ortalamasından önemli ölçüde farklı değil. Başkentte sürücü adaylarının yüzde 52'si yazılı testinde başarısız olmuşken bu oran uygulamalı testte ise yüzde 42'lik ortalama ulusal ortalama ile aynı seviyede.

ARTI49

HABERE YORUM KAT