AB'den yeni karar, Almanya'da ısıtma sistemleri o tarihe kadar değişecek

AB'den yeni karar, Almanya'da ısıtma sistemleri o tarihe kadar değişecek

AB Parlamentosu'nun yeni kararı, fosil yakıtlı ısınma sistemlerinin 15 yıl içinde kaldırılmasına zorlayabilir. Karar üye ülkelerin onayına bağlı.

AB Parlamentosu’nun yeni kararı, petrol ve gazlı ısıtma sistemlerinin sahiplerini önümüzdeki 15 yıl içinde sistemlerini değiştirmeye zorlayabilir. Alman hükümeti, bu tür ısıtma sistemlerinin 2045 yılına kadar kullanılabileceğini öngörse de, AB Parlamentosu’nun kabul ettiği yeni düzenleme, fosil yakıtlı kazanların 2040 yılına kadar tamamen kaldırılmasını karar alıyor..

ÇEVRE DOSTU ISITMA SİSTEMLERİ KULLANILACAK

Almanya’nın 2045 yılına kadar iklim nötr olma taahhüdü çerçevesinde, petrol ve gazlı ısıtma sistemlerinin yerini ısı pompaları, pelet ısıtma sistemleri veya bölgesel ısıtma bağlantıları gibi daha çevre dostu alternatiflerin alması gerekiyor. Ancak AB Parlamentosu’nun 12 Mart 2024 tarihinde aldığı karar, fosil yakıtlı kazanların kullanımına sadece 2039 yılı sonuna kadar izin verilmesini öneriyor.

ÜYE ÜLKELERİN ONAYINA BAĞLI

Bu durum ev sahiplerinin bütçelerini yeniden gözden geçirmelerini gerektirebilir zira alternatif ısıtma yöntemlerine geçiş maliyetli olabiliyor. Yönetmeliklerin yürürlüğe girmesi, AB üyesi ülkelerin onayına bağlı olacak ancak bu genellikle sadece bir formalite olarak görülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT