AB'den yeni emisyon standartları: Tüm araçlar etkilenecek

AB'den yeni emisyon standartları: Tüm araçlar etkilenecek

AB, tüm araçlar için yeni kurallar getirmeyi hedefliyor. Fren ve lastik aşınmasına ilişkin sınırları içeren yeni “kirlilik emisyon standardı” getirilecek.

Gelecekte AB'deki otomobiller, otobüsler ve diğer araçlar çevreye ve sağlığa zararlı daha az madde yayacak. Avrupa Parlamentosu ve AB üyesi ülkelerin müzakerecileri Brüksel'de yeni “Euro 7 emisyon standardı” üzerinde anlaşmaya vardı. Bu standart ilk kez fren ve lastik aşınması için sınır değerler getirecek.

AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu'nun anlaşmayı resmi olarak onaylaması gerekiyor. Parlamento'ya göre kurallar yürürlüğe girdikten 30 ay sonra otomobil ve kamyonetlere, bu tarihten 48 ay sonra da otobüs ve kamyonlara uygulanacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR DA ETKİLENECEK

Yeni kurallar, otomobil, kamyonet ve kamyon gibi araçlardan kaynaklanan kirletici emisyonları daha sıkı bir şekilde düzenlemeyi hedefliyor. Bu kirleticiler arasında nitrojen oksitler de bulunuyor.

Yeni düzenlemelerle lastik aşınması ya da frenlerden kaynaklanabilen partikül zararlı maddelerin de gelecekte düzenlemeye tabi tutulması planlanıyor. Bu da elektrikli ve hidrojenli araçların da kurallardan etkileneceği anlamına geliyor. Şimdiye kadar Euro standartları sadece egzoz gazlarına odaklanmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT