'ABD'deki davalar yalana dayanıyor'

'ABD'deki davalar yalana dayanıyor'

Başbakan Yıldırım, ABD'deki davaların mesnetsiz, asılsız söylentilere ve yalanlara dayandığını iddia etti.

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de görülmekte olan davaların mesnetsiz, asılsız söylentilere ve yalanlara dayandığını ileri sürdü. "Türkiye'yi zorlama yoluyla birtakım isnatlarda bulunmak ve buradan finans sektörümüzü sıkıştırarak Türk ekonomisini zora sokmak gayretleri beyhudedir. Asla sonuç çıkarmaz." diye konuşan Yıldırım, "Türkiye, bugüne kadar ihracatında, ticaretinde, hem kendi hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı hiçbir işlem yapmamıştır." ifadelerini kullandı.

'Kimse kusura bakmasın'

"Türkiye'nin başka ülkelerle yaptığı ticaret, kimse kusura bakmasın, Türkiye'nin işidir, Türkiye'nin vereceği karara bağlıdır" şeklinde konuşan Yıldırım, "Bu konuda da kimseden icazet almaya, ülkemizin ihtiyacı yoktur." dedi.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazıları, kendileri ambargo koydukları ülkelerle rahat rahat ticaret yapacaklar, aynı ülkeyle Türkiye ticaret yapınca, bu suç olacak. Buna kargalar güler. Daha yakın zamanda, İran'la Amerika uçak satışı konusunda anlaşmaya vardılar, prensip anlaşmasına vardılar. Ondan sonra da kalkıp 'Türkiye ambargoyu deldi, ihlal etti' gibi ipe sapa gelmeyen iddialar ortaya koyuyorlar. Bunun neresinde hukuk var, bunun neresinde adalet var?"

HABERE YORUM KAT