ABD ambargosuna meydan okuyan Küba dostları Frankurt'ta bir araya geliyor!

ABD ambargosuna meydan okuyan Küba dostları Frankurt'ta bir araya geliyor!

Haziran Kültür Evi Frankurt, ABD emperyalizmine direnen son kale Küba için bir dayanışma etkinliği düzenliyor.

14 Haziran'da düzenlenecek etkinliğin gelirleri Küba ile dayanışma için kullanılacak. Etkinlik Frankurt Hausener Obergasse 5H’da 16.00'da gerçekleşecek. Giriş ücreti ise yalnızca 5 Euro... 

Haziran Kültür Evi tarafından şenlikle ilgili yapılan açıklamada Küba'ya yönelik ABD ambargosuna dikkat çekilirken pandemiden dolayı yaşanan sıkıntıları aşmak için dayanışma çağrısı yapılıyor. 

Haziran Kültür Evi'nin açıklaması şu şekilde: 

61 yıldır dozu gittikçe artan bir abluka uygulanıyor Küba’ya… Böyle bir ablukaya dayanmak her ülkenin harcı değil. Küba bir ada devlet ve özkaynakları sınırlı. O nedenle pekçok alanda dışa bağımlı. Yıllardır uygulanan ambargodan ötürü ticaret yapamıyor, en gerekli hammaddeleri alamıyor. Turizm en büyük gelir kaynağı, ama pandemiden ötürü büyük darbe yemiş durumda. Ada halkı büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya bulunuyor. 

20210728-haziran-kuba-1-1.jpg

Ablukanın başını hepinizin bildiği gibi ABD çekiyor ve bütün kaynaklarını devreye sokarak, adanın pandemiden ötürü içinde bulunduğu durumu bir yıkıma dönüştürmeye çalışıyor. Bunun için yalan haber oluşturmaktan çekinmiyor. İçeriği asılsız videolar paylaşıyor.

Bütün bunlar Küba halkının defalarca yaşadığı tecrübeler elbette. Amerika tarafından başlatılan böyle bir kalkışmanın gelecekte kendilerine nelere malolacağının bilincinde olan halk, buna karşı Fidel ve Che pankartlarıyla sokağa çıkarak bütün benliğiyle sosyalizmin arkasında durmaya devam ettiklerinin mesajını dünya kamuoyuna iletmeyi tercih etti. Ve Küba Devlet Başkanı da, adada yaşanan problemlerin asılsız olmadığını, pandeminin insanların yaşantısını zorlaştırdığını, aşı eksikliği ve elektrik kesintilerinin insanların sabrını zorladığını açıkça söylemekten çekinmedi. Ancak Küba halkının sosyalizmden değil, ablukanın sonuçlarından rahatsız olduğunu belirtti.
Küba halkının direnişi dünyada büyük yankı buldu ve dayanışma mitingleri, dayanışma geceleri düzenlendi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 400’ün üzerinde sanatçı, yazar, politikacı, bilim insanı, gazeteci Biden’e açık mektup yazarak ambargonun hemen kaldırılmasını istedi ve Küba halkının yalnız olmadığını dile getirdi. 

20210728-haziran-kuba-1-2.jpg

Almanya’da da günlerdir hemen her şehirde dayanışma etkinlikleri düzenleniyor. Gün dayanışma günü. Haziran Kültür Evi olarak Freundschaftsgesellschaft BRD - Kuba girişimi ile 14 Ağustos Cumartesi günü Haziran Kültür Evi’nin bahçesinde, saat 16’dan 22’ye kadar sürecek olan müzikli, danslı, purolu, kokteylli, tapaslı ortaklaşa bir dayanışma şenliği düzenliyoruz. Şenliğe, Nicky Marquez ve Alfonso “Pocho” Chancon müzikleriyle renk katacaklar. 
Etkinlikten elde edeceğimiz gelir Küba ile dayanışmak adına Küba’da gerçekleştirilecek bir projeye bağışlanacaktır. Giriş 5 Euro’dur. Ayrıca yapacağınız bağışlar Küba halkının ihtiyaçlarına büyük destek olacaktır. 

Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz. 

„Dayanışma halkların inceliğidir“

Haziran Kültür Evi
 

HABERE YORUM KAT