AABK 2021 takvim kapağını Hacı Bektaşı Veli’ye ayırdı

AABK 2021 takvim kapağını Hacı Bektaşı Veli’ye ayırdı

Çeşitli etkinliklerle Avrupa’ya Hacı Bektaşı Veli’yi anlatmaya hazırlanan AABK 2021 takvim kapağını Hacı Bektaşı Veli’ye ayırdı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK)  Hacı Bektaşı Veli'yi hem Avrupa toplumuna  hem de gençlere doğru bilgiler ışığında anlatmak amacıyla ocak ayından itibaren birçok etkinlik düzenleyecek.

 AABK konuya ilişkin sosyal medyada yaptığı açıklamada bu kapsamda 2021 takvim kapağını Hacı Bektaşı Veli'ye ayırdı. Açıklamada şöyle dendi:

2021 takvim kapağını Pirimiz Hünkar Hace Bektaş Veli’ye ayırdık. Bir yıl boyunca duvarınıza büyük bir mutlulukla asacağınız takvimler genel merkezimize ulaştı. Takvim siparişlerinizi “[email protected]” e-posta adresi üzerinden yapabilirsiniz.” 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Hacı Bektaşı Veli'nin ölümünün 750’nci yılı nedeniyle gelecek yıl bütün dünyada “2021 Hacı Bektaşı Veli Yılı” ilan edilmişti. Anadolu erenlerinden Hacı Bektaş Veli, evrensel boyuttaki düşünce ve öğretileriyle, sevgi, hoşgörü, birlik ve barışın simgesi olarak değerlendiriliyor. 

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT
1 Yorum