AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat: ”Hazmedemiyorsunuz ama kabul edeceksiniz”

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat: ”Hazmedemiyorsunuz ama kabul edeceksiniz”

Alevi toplumunun Almanya’da kamu tüzel kişiliği hakkını kazanmasına yönelik bir habere AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat yanıt verdi: “Türk-İslam sentezciler art arda komplo teorileri üretiyor. Hazmedemiyorsunuz, ama kabul edeceksiniz.”

Federal Almanya’da Alevi toplumunun kamu tüzel kişiliği hakkı kazandığını 11 Aralık’ta ilan eden Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu (AABF) hedef alarak 15 Aralık’ta manşetten “PKK Bitti, AABF verelim” başlıklı bir haber yayımlayan Aydınlık gazetesini AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat yanıtladı. AABF Genel Başkanı Mat, “Şaşkına dönen, Türk-İslam sentezciler Alevi gerçeğini kabullenmek ve yüzleşmek yerine, art arda komplo teorileri üretiyorlar” dedi.

“GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK YERİNE…”

Konuya ilişkin sert bir basın açıklaması kaleme alan Hüseyin Mat’ın yanıtı şöyle:

”Tanımaktan korkmayın, Alevilik Türkiye’nin gerçeğidir

Yüzyıllardır kendi ülkelerinde inkâr edilen, hakarete uğrayan, katledilen Aleviler, Türkiye ve Avrupa’da bir araya geldiler örgütlendiler ve hak temelli mücadeleleri sonucunda Almanya'da kimliklerini özgürleştirdirler. Bu kazanımlar Kopenhag Siyasi Kriterler kapsamında, diğer Avrupa ülkelerinde de giderek emsal hukuksal hak olarak karşılık buluyor.

Bu kazanımlar karşında şaşkına dönen, Türk-İslam Sentezciler Alevi gerçeğini kabullenmek ve yüzleşmek yerine, ard arda komplo teoriler üretiyorlar.

Bunu hazmedemeyen ve kabullenemeyenler bilsinler ki; er ya da geç Türkiye'de de Aleviler kimlikleri ile birlikte özgürleşecekler.

EŞİT YURTTAŞLIK İLKESİ

Almanya:

Aleviliği kendine özgü bir inanç olarak kabul etti. Cemevleri ibadethane, ana/dede, pirleri inanç önderi olarak kabul gördü. Alevilik Dersleri devlet resmi okullarında okutuluyor. Eyaletlerde Hakeşitliği anlaşmaları imzalandı. Üniversitelerde Alevilik Kürsüleri kuruldu. Alevilerin kutsal sembolleri, Almanya Federal Parlamentosu inançlar odasında hak ettiği yeri aldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar düzeyinde temsil ediliyor. Almanya'nın en önemli sivil toplum kuruluşları arasında kabul görüyor.

10 Aralık 2020 tarihinde meclisin oybirliğiyle aldığı kararla, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu kamu tüzel kişiliği statüsünü elde etti. 

Bu hakkın elde edilmesiyle birlikte Aleviler, Almanya Anayasası’nda yazılı olan ‘eşit yurttaşlık’ ilkesinden faydalanarak anayasal tüm haklara sahip oldular.

“ALEVİLER TÜRKİYE’DE KATLİAMLARA MARUZ KALIYOR”

Peki Türkiye:

Alevi inancı inkâr ediliyor. Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmiyor. Ana/dede, pirler inanç önderi olarak kabul görmüyor. Diyanet ve  zorunlu din dersleri ile Alevi çocukları asimile ediliyor. Alevi köylerine zorla cami yapılıyor, imam atanıyor. Bunlar yetmiyor, bir de katliamlara maruz kalıyorlar

Peki nerede kaldı Anayasa'da yazılı olan ‘eşit yurttaşlık’ hakkı. Vergi ise, ödüyoruz. Askerlik ise, yapıyoruz. Nerede kaldı eşitlik ilkesi?

“HAZMEDEMİYORSUNUZ AMA KABUL EDECEKSİNİZ”

Her iki ülkenin anayasasında yazılı olan ‘eşit yurttaşlık hakkı’ ilkesini Almanya mı, Türkiye mi daha doğru ve olması gerektiği gibi uyguluyor?Artık yalan söylemeyin, inandırıcılığınız da kalmadı. Biliyoruz hazmedemiyorsunuz. Ama kabulleneceksiniz başka bir çözüm yoktur.

Alevlerin hak, yaşam, demokrasi ve barış mücadelesi sizi derinden rahatsız ediyor. Daha çok rahatsız olacaksınız.

Alevilik ne o'cudur, ne bu'cudur. Alevilik, Aleviliktir. Kendine özgü bir inançtır. Aleviler bağımsız bir inanç toplumudur.

Alevilik vardır, Alevilik haktır.

Alevi inkârına dayalı saldırılar bizi yıldıramaz.

“DİZ ÇÖKMEYİZ”

Türk-İslam Sentezine dayalı resmi ideolojiye karşı dün diz çökmedik, bugün de diz çökmeyeceğiz...

Yalanlarınız, iftiralarınız, ve komplo teorilerinizde boğulacaksınız.

Yıllarca süren demokrasi ve hukuk temelindeki hak mücadelemiz sonucu Almanya’da elde ettiğimiz kazanım karşısında şapka çıkarmak yerine, komplo teorisi çıkaran kripto yazarlara ve ideolojik yaklaşımlara tek sözümüz var: Susun!

Unutmayın ki, bu inkârcı ve asimilasyoncu yüzünüzle tarih karşısında hesap vereceksiniz.

Hak temelli mücadelemiz sonucu, Türkiye’de de Alevilerin varlığı ve hakları kabul edilecek ve tanınacaktır.

Gerçeklerin demine hüü diyelim.”

+49 – KÖLN

FOTO: AABF - Facebook

HABERE YORUM KAT