84 yıllık Alman mobilya şirketi iflas etti

84 yıllık Alman mobilya şirketi iflas etti

Eski adıyla Hülsta olan MWS Westfalen Werke NDS ikinci defa iflas başvurusunda bulundu. Kararın nedeni satışlardaki önemli düşüş ve şirketin ekonomik etkinlik gösterememesi.

Eski adı Hülsta olan mobilya üreticisi MWS Westfalen Werke NDS yeniden iflas başvurusunda bulundu. Bu 18 ay içinde ikinci kez yapılan bir başvuru. Geçici iflas yöneticisi Christoph Morgen'e göre, karar "satışlardaki önemli düşüş ve şu anda şirketin ekonomik olarak faaliyet göstermesine izin vermeyen dış faktörlerin arka planına karşı" alındı.

Özellikle Almanya'daki zorlu ekonomik durum şirketin sorun yaşamasına neden oluyor. Daha az yeni inşaat ve düşük tüketici güveni, sonuçta daha az insanın yeni mobilya satın almasına yol açtı.

"SATIŞLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ"

Özellikle oturma odası, yemek odası ve yatak odası mobilyaları segmenti son çeyrekte "satışlarda büyük bir düşüş" kaydetti. Genel Müdür Stefan Hainke'ye göre, fırtına hasarı nedeniyle üretimin durması da şirketin içinde bulunduğu zor durumu olumsuz etkiledi.

Morgen'e göre, geçici iflas yöneticisi Morgen şimdi ekonomik durum hakkında genel bir değerlendirme yapacak ve 280 çalışan için iflas yardımları elde etmeye çalışacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT