7.Uluslararası ''Main Weltmusik“ Festivali müzikseverlerin evlerine konuk oluyor

7.Uluslararası ''Main Weltmusik“ Festivali müzikseverlerin evlerine konuk oluyor

7.Uluslararası ''Main Weltmusi'' Festivali çevrimiçi olarak dünyanın seslerini evlerinizde buluşturuyor.

VII. Uluslararası Offenbach "MainWeltmusik" Festivali, Hessen Ekonomi, Enerji, Ulaştırma ve Bölge Kalkınma Bakanı Tarek Al-Wazir ile Offenbach Büyük Şehri Belediye Başkanı Dr. Felix Schwenke'nin himayesi altında gerçekleştirilecek.

tur-vuralguler-foto-hulyaozkayaguler-01.jpg

Festival KulturFonds Frankfurt RheinMain GmbH ile Offenbach Şehri Halkla İlişkiler Dairesi (Amt für Öffentlichkeitsarbeit), Offenbach Kültür ve Spor Yönetimi Dairesi (Amt für Kultur- und Sportmanagement der Stadt Offenbach) tarafından desteklenmektedir.
Kültür ve Sanat Derneği Su Arts e.V. tarafından organize edilen etkinliğin biletleri “CultureTotal” sitesi üzerinden satışa sunulmuştur.

pol-dikanda1.jpg

7. Uluslararası ''Main Weltmusik“ Festivali’nin canlı konser kayıtlarını, 18. yy mimari şaheseri olan Offenbach Büsing Palais’in avlusundan siz müzikseverlerin evlerine konuk olacak

deu-duo-walther-treyz-01-foto-eva-giovannini.jpg

Çevrimiçi olarak yayınlanacak olan festival, erişilebilir fiyatlarla Polonya, İsrail, Yunanistan, İspanya, Almanya ve Türkiye'den katılacak olan sanatçılarla Offenbach'tan dünyaya güzel bir şölen yaşatacaklar.

Giora Feidman & Jerusalem Duo (İsrail)
Giora Feidman sadece bir klarnet virtüözü değil, aynı zamanda müzikle dünyaya barış mesajı veren bir elçi. “Klarnetin sihirbazı” olarak bilinen, Klarneti ile güldüren, ağlatan, çığlık attıran, burunlarımızın direğini sızlatan ve New York’ta Klezmer Kralı olarak tanınan klarnetin ustası Giora Feidman ve Jerusalem Duo birlikte bir konser yapacaklar.
Giora Feidman bir söyleşisinde ''130 farklı yerden geldiklerini söylemişti. Bunun yanında, İsrail’de bir de Araplar var. Araplar, Irak’tan, Mısır’dan, Lübnan’dan müziklerini getirdiler. Benim için, bizim için… İsrail çok ilginç bir yer çünkü tek bir toplum, tek bir kültür yok...'' Bu yönüyle 160 ülkeden Göç alan Offenbach'a ne kadar da çok benziyor.

Hasan Yükselir (Türkiye)
Klasik yaylı çalgılardan oluşan grup ile Türk Halk Müziğinin seçkin örneklerini ve kendi eserlerini yorumlayacak. ‘‘Aşık ve Anadolu Halk şarkılarının ruhunu, yeni bir özdeşlikte bulduğu kendi müzik stiliyle oluşturduğu bir biçimde bazen şiirsel romantik, bazen epik ve destansı yorumlayan bir müzisyen‘‘ Von Jacques Naoum DeutschlandFunk.

Rebetiko Trio (Yunanistan)
Rembetiko, İzmir’de, Rum Mahallesi’nde filizlenen bir kültürün ürünü. 19.yy başlarında; İzmirli Rumlar yaptıkları müziğe Rebetiko (Yunanca Rembetiko), bu müziği yapanlara Rebet adını verdiler. Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan mübadelenin getirdiği yıkımlar nedeniyle hüzün, aşk, ayrılık, hapishane, yoksulluk, hastalık, ölüm, anne ve göç dair hisler rembetiko müziğinin temel konularıdır. Rembetiko Ege’nin iki yakasının ortak hikayesi, ortak kültürel mirasıdır.

Duo Walther & Treyz (Almanya)
Gudrun Walther (keman, vokal, diyet akordeon) ve Jürgen Treyz (gitar, vokal) Almanya'nın en başarılı folk müzisyenlerindendir. Almanya'dan 250 yıllık ve unutulmuş dans müziği ve şarkıları, zamanın nabzını tutan modern halk müziği tarzında düzenleyip, yorumlayan Duo Walther & Treyz, aşk, doğum ve ölüm gibi temaları işleyen eski Alman Halk şarkılarını, Solist Walther, sevgiyle, dokunaklı, berrak ve bir sesle söylüyor.

Dikanda (Polonya)
Dikanda, 1997 yılında şarkıcı ve akordeoncu Anna Witczak-Czerniawska tarafından Dikanda adıyla kurulmuş bir halk müziği grubudur. Polonya’daki azınlık halkların müziklerinden etkilenerek sıra dışı, güzel ve dinlenilesi bir tarz yaratmışlardır. Orta Avrupalı Çingeneler ve onların müziklerini, Polonya ruhunun acılı hüznünü, neşeli şarkılarını, polkalarını, mazurkalarını seslendirecekler.


Streichquartett des Capitol Sinfonieorchesters (Almanya)
Offenbach Capitol Senfoni Orkestrası yaylı çalgılar dörtlüsü, Peter Gabriel, José Carreras, Gregory Porter ve daha bir çok tanınmış sanatçılara eşlik eden deneyimli bir gurup. Yaylı çalgılar dörtlüsü kadrosunda ayrıca Hamburglu rapçi Hayiti'den Dresden ambiyans bestecisi Sven Helbig'e kadar sanatçılar yer alıyor. Bu yıl festivalimizde Giora Feidman ve Hasan Yükselir ile birlikte eserler sunacaklardır.

Flamenco Vida Suenos (İspanya)
Aşkın, acının, isyanın, tutkunun zarafetin dansı ve müziğidir Flamenco. İspanya’nın Endülüs bölgesine özgü asil, kırılgan, hüzünlü müziğiyle kıvrak bir dans türü. Flamenko 2010 yılında Unesco Kültür Mirası listesine girdi. Bu müzik ve Dans kültürünün en iyi yorumcu ve dansçılarından olan Flamenco Vida Suenos grubu siz seyircilerimize unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Vural Güler (Türkiye)
Bağlamasıyla yapacağı dinletide Türk Folk Müziğinin hazineleri olan türkülerin geniş yelpazesinden eserler sunacak.

Dijle (Türkiye)
Kanada yaşayan Dijle, opera ve halk şarkıcısıdır. Doğusundan batısına çeşitlilik sergileyen, geniş kültürel zenginliğe sahip Anadolu müziklerini piyano ile çalıp söyleyecek.

FESTİVAL BİLGİLERİ
Çevrimiçi Etkinlik: MainWeltmusik Festival 2021
Festival 1. Günü:
Tarih: Cumartesi, 03.07.2021, Saat: 20:00 (Türkiye Saati ile 21:00)
Sanatçılar: Duo Walther & Treyz (DEU)
Flamenco Vida y Sueños (ESP)
Vural Güler (TUR)

Festival 2. Günü:
Tarih: Cumartesi, 10.07.2021, Saat: 20:00 (Türkiye Saati ile 21:00)
Sanatçılar: Hasan Yükselir (TUR)
Giora Feidman (ISR) & Duo Jerusalem (ISR)
Streichquartett des Capitol Sinfonieorchesters (DEU)

Festival 3. Günü:
Tarih: Cumartesi, 17.07.2021, Saat: 20:00 (Türkiye Saati ile 21:00)
Sanatçılar: Dikanda (POL)
Rebetiko Trio (GRC)
Dijle (TUR)

Biletler: Bir günlük festival bilet fiyati- 10 €
Üç gün için kombine festival bileti: 22 €
https://culturetotal.com

Günlük veya üç gülük kombine biletlerini bu bağlantıdan satIn alabilirsiniz: https://www.eventim.de/artist/culturetotal-livestreamingevents/culturetotal-mainweltmusik-festival-online-konzerte-2926901/


Website: https://mainweltmusikfestival.de/
https://www.instagram.com/mainweltmusikfestival
https://www.eventim.de/artist/culturetotal-livestreamingevents/

Organizasyon: Su Arts e.V., Sanat ve Kültür Dernegi, Offenbach
Genel Sanat Yönetmeni: Hasan Yükselir

HABERE YORUM KAT