6. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali için geri sayım

6. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali için geri sayım

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenecek "6. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 4 Nisan`da başlayacak.

FRANKFURT - TC. Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde faaliyet gösteren Tiyatro Frankfurt, "6. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" tanıtım ve basın toplantısını Frankfurt Gallus Theater’da gerçekleştirdi.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Gallus Theater Direktörü Winfried Becker, Festival Başkanı Kamil Kellecioglu ve Festival Koordinatörü Zeynep Yıldız, Oyuncu Çiğdem Özkurt Spickermann, Türk ve Alman basını ile buluştu.

Festivalde Frankfurt'ta yaşayan tiyatro ve sanat severleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini aktaran Kellecioğlu, "Burada yaşayan Almanca ve Türkçe bilenlere bizim bu kültürel zenginliğimizi gösterme çabalarımız var. Çok güzel bir dilimiz, kültürümüz ve değerli sanatçılarımız var. Bu değerlerimizden insanlarımızın ve toplumun mahrum kalmasını istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Burak Karartı ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivalin başarıyla gerçekleşmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için gerekli çalışmaları yapmakta olduklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Frankfurt Büyükşehir Belediyesi’nin festivale sağlamaları beklenen desteğin önemini vurguladı. Keza festivale yönelik sponsor desteklerinin de artarak devam etmesini dilediğini ifade etti. Türk tiyatrosunu Frankfurt’a buluşturan bu önemli etkinliğe tüm sanatseverleri beklediklerini dile getirdi.

foto-2.jpg

Winfried Becker de Gallus Tiyatrosu olarak kırk yıldır çok kültürlü çalışmaların içinde olduklarını ve bundan çok mutluluk duyduklarını belirtti. Farklı ülkelerden gelen tiyatro gruplarını misafir etmek, bu kültürü hem o kültürden gelen insanlara hem de Almanlara tanıtırken üstlendikleri misyondan son derece mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'den yüzlerce sanatçı, yönetmen, oyuncu ve teknik ekip 6. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde 4-14 Nisan tarihleri arasında Frankfurt ve Rüsselsheim şehirlerindeki seçkin salonlarda sanatseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında beş oyun sahnelenecek. Her oyun öncesinde sanatçılarla tiyatroseverlerin bir araya gelebileceği fuaye sohbetleri gerçekleştirilecek. Ayrıca yine Türkiye’den gelecek çeşitli sanatçılarımızın katılımıyla iki panel ve üç atölye düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT