500 bine yakın Türk oy kullanmıştı... Yeşiller Hessen'de doludizgin! SPD için kara gün!

500 bine yakın Türk oy kullanmıştı... Yeşiller Hessen'de doludizgin! SPD için kara gün!

Hessen'de belediye seçimlerinin sonuçları gelmeye başladı. İlk sayımlara göre yeşiller partisi önde Alman Sosyal Demokratlar (SPD) büyük şok yaşıyor.

Hürriyet'ten Kazım Doğan'ın haberine göre Hessen’de yapılan belediye seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Gözlerin çevrildiği Frankfurt Büyükşehir Belediye seçimlerinde ise Yeşiller şimdilik önde gidiyor. Şu ana kadar yapılan sayımda Yeşiller yüzde 25.6 ile birinci parti olurken CDU ise yüzde 23.5 oy oranıyla ikici sırada. Önceki dönem birinci parti seçilerek Büyükşehir Belediye Başkanı çıkaran SPD ise yüzde 16.6 oy oranıyla koltuğu kaybetti.

SPD’nin bu kadar oy kaybetmesinde Belediye Başkanı Peter Feldmann ve eşi Zübeyde Temizel’in adının geçtiği işçi yardım kuruluşu AWO skandalının rol oynadığı belirtiliyor. Frankfurt Savcılığı, geçtiğimiz dönemlerde AWO’da yuva müdürlüğü yapan Zübeyde Temizel’in normalinden fazla maaş aldığı ve AWO’nun kendisine makam aracı tahsis ettiğinin ortaya çıkmasından sonra soruşturma başlatmıştı. Olası usulsüzlüğün belediye başkanının bilgisi dahilinde yapıldığı iddia edilirken, savcılık, seçimlerden kısa bir süre önce Feldmann hakkında ‘konumunun avantajını kullanarak menfaat sağlama’ suçlamasıyla soruşturma açtığını duyurdu.

Haberin tamamı için tıklayınız. 

Not: Haber Hürriyet Avrupa'dan Artı49 okurları için aslına sadık kalarak alıntılanmıştır. 

HABERE YORUM KAT