49 Euroluk bileti 34,30 Euroya alabilirsiniz

49 Euroluk bileti 34,30 Euroya alabilirsiniz

49 Euroluk bilet kullanımı mayıs ayı itibarı ile başlayacak. Nisan ayı içinde ise satışlarına başlandı. Peki bileti 34,30 Euroya alabileceğinizi biliyor muydunuz?

Ülke çapında geçerli olmak üzere 49 Euroluk biletin satışı Nisan başında başladı. Bileti alırken 49 Euro yerine 34,30 Euroya mal edebileceğinizi biliyor muydunuz? 

Uzun görüşmelerden sonra yolcular ve işe gidip gelenler 1 Mayıs'tan itibaren 49 Euroluk bileti kullanabilirler. Bilet, tüm yerel ulaşım için ülke çapında geçerli ve aylık olarak iptal edilebilen bir abonelik olarak satın alınabilir. 

Adından da anlaşılacağı gibi, Deutschlandticket 49 Euro'ya satılıyor.

49 Euroluk bilet, Almanya'da yerel ulaşımı daha cazip hale getirmeyi ve yeni yolcuları çekmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, iş bileti ile bağlantılı abonelik daha da ucuz hale geliyor ve milyonlarca yolcunun işe gitmesini kolaylaştıracak.

Eğer İşverenler 49 Euroluk bileti iş bileti olarak sağlarsa , çalışanlar için 34,30 Euro veya daha azına mal olacak. İşveren sübvansiyon olarak en az yüzde 25 verecek. Ardından, 2024'ün sonuna kadar federal hükümetten yüzde beş ek indirim yapılacak.

Bir çok eyalette ise farklı koşullar ile indirimler yapılıyor. Örneğin Hesse'deki 49 Euroluk bilet yalnızca 31 Euroya mal oluyor. İndirimli bilet, vatandaşlık yardımı, sosyal yardım veya barınma yardımı alan kişiler tarafından satın alınıyor. İndirimin hangi şartlarda yapılacağı konusu şu anda  Kuzey Ren -Vestfalya , Rheinland-Palatinate ve Schleswig-Holstein'da da inceleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT