'4 milyon insanın yükünü kaldıramayız'

'4 milyon insanın yükünü kaldıramayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 milyon 600 bin mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. 4 milyon insanın yükünü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz" dedi.

ANKARA - Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Suriye konulu Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesini ele alan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda Suriye'deki krizin çözümü konusunda önemli kararların alındığına dikkati çekti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zirvenin en önemli kazanımlarından biri, siyasi sürece yeni bir dinamizm kazandıracak olan anayasa komitesi üyelerinin onaylanmasıdır. Böylece komitenin oluşumundaki tüm pürüzler giderilmiştir. Bir diğer husus ise, büyük bir göç potansiyelini de içinde barındıran, İdlib'deki sıkıntılı durumun, en azından bir parça rahatlamasını sağlayacak görüş birliğine varılmış olmasıdır. Suriye topraklarının dörtte birinden fazlasını işgal eden, Fırat'ın doğusundaki bölücü terör örgütü ile ilgili endişelerimizin muhataplarımız tarafından da önemli ölçüde paylaşıldığını gördük. Bu durum Amerika ile yürüttüğümüz güvenli bölge çalışmalarının bir an önce sonuçlanmasını özelikle güçlendirdi.

Zirve sırasında ve sonrasında yaptığımız açıklamalarda da ifade ettiğimiz gibi; 2 hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa, kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız. Avrupa ülkelerinden hem İdlib hem Fırat’ın doğusu konusunda çok daha güçlü bir destek bekliyoruz. Artık laf bizi doyurmuyor, 'laf ola beri gele' yok, icraat bekliyoruz. Zira şu anda bizler 3 milyon 600 bin mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Dünyada bunun benzeri yok. Öyleyse batı da bunun benzerini yapması lazım. İdlib’de sükûneti hızla sağlamazsak, bu bölgede yaşayan 4 milyon insanın yükünü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz."

HABERE YORUM KAT