30 seneyi̇ aşkın süredi̇r Avrupa`nın ortasında Türk kültürünü anlatıyor, öğreti̇yor ve yaşatıyorlar

30 seneyi̇ aşkın süredi̇r Avrupa`nın ortasında Türk kültürünü anlatıyor, öğreti̇yor ve yaşatıyorlar

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu bünyesinde ve konsolosluk tarafından desteklenen Türk Kültür Merkezi, kültürel, sosyal ve bilgilendirici programlarıyla Türkiyeli Frankfurtluların sosyal hayatını her alanda zenginleştiriyor

T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu bünyesinde ve konsolosluk tarafından finanse edilen ve desteklenen Türk Kültür Merkezi, düzenli aralıklarla yapmış olduğu kültürel, sosyal ve bilgilendirici programlarıyla Türkiyeli Frankfurtluların sosyal hayatını her alanda zenginleştiriyor.

Düzenlediği seminerler, kermesler, konserler, bilgilendirici sunumlar, yardım programları, resmi davet ve organizasyonlar başta olmak üzere kültürel hayata yaptığı olumlu ve tamamlayıcı katkılarla ise uyum konusunda da yerel yönetimlerin desteğiyle bir sivil toplum örgütü olarak çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Koro Şefi Sayın Gültekin Demirtaş ve Türk Sanat Müziği Koro şefi Sayın İbrahim Tokgöz ile kısa birer röportaj yaptık, seksenli yıllardan bugüne Türk Kültür Merkezi bünyesindeki çalışmaları hakkında bilgiler aldık.

9e2e5919-f00b-4282-b611-339b7f437fb0.jpg

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları seksenli yılların ortalarından beri düzenli olarak festivaller, resmi yada dini bayramlar yada verdikleri özel konser etkinlikleri yoluyla Frankfurtlu Türk müziği severleri hem eğlendiriyor hem bir kültürel görevi uzun yıllardır aynı aşk, sorumluluk ve disiplin anlayışıyla sürdürüyorlar; yaptıkları işin bir tür kültürel ve sosyal misyonu olduğunun ve Türk insanını, kültürel değerlerimizi Avrupa`nın ortasında yıllardır onurla temsil ettiklerinin, bir tür örnek teşkil ettiklerinin farkındalar.

297c3860-d533-4c23-a6a2-f0308fb58cea.jpg

Korolardaki  katılımcıların yaş ortalaması çeşitlilik göstermesine rağmen Sanat müziği korosunda daha çok emekli müzikseverlerin, Halk müziği korosunda ise orta yaşlıların ve gençlerin ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz. Türk Kültür merkezi sadece koro çalışmalarıyla değil aynı zamanda enstrüman eğitimi ve müzik dersleri başta olmak üzere çeşitli dallarda müzik ve sanat kursları da veriyor. Merkez, özellikle Frankfurt`ta yetişen ve öncesinde Türkiye geçmişi olamamış Türkiyeli genç nesil için ise kendi kültürünü tanımak ve anlamak için adeta bir tür okul işlevi görüyor. Tam da bu işleviyle  uzun yıllardır son derece önemli bir sorumluluğu üstleniyor.

e4911e9c-6c03-45fc-b2b0-6fccd65ace0f.jpg

Koro şeflerimiz Sayın Gültekin Demirtaş ve Sayın İbrahim Tokgöz ise kültür merkezinde uzun yıllardır vermiş oldukları eğitim ve kültür hizmetini ilk gün olduğu gibi bugün de aynı motivasyonla daha uzun yıllar verebilecekleri hissini ve inancını veriyorlar.

Kamera: Mehmet Emin Uyar 
Röportaj: Ufuk Evla Bostan
 

HABERE YORUM KAT