'3. Havalimanı'nda 32 milyarlık yolsuzluk'

'3. Havalimanı'nda 32 milyarlık yolsuzluk'

3. Havalimanı ihalesinde 32 milyar liralık yolsuzluk yapıldığını belirten Aykut Erdoğdu, "Bu tutar Türk Telekom özelleştirme ihalesi sonrasında bizim tespit edebildiğimiz en yüksek tutarlı yolsuzluktur" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İstanbul 3. Havalimanı ihalesinde yolsuzluk yapıldığını söyledi. 

"Yapılan yolsuzluğun TL karşılığı yaklaşık 32 Milyar TL olup Türkiye kamu bütçesinin yaklaşık yüzde 5'i kadardır. Bu tutar Türk Telekom özelleştirme ihalesi sonrasında bizim tespit edebildiğimiz en yüksek tutarlı yolsuzluktur" diye konuşan Erdoğdu, havalimanı yerleşkesinin 90 metre yükseltilmesi için ihale yapılmasına rağmen, sonradan bunun 60 metreye düşürüldüğü ve şartnamenin yenilenmediği dile getirdi.

Yer teslimi yapılmadığı için hem inşaat hem işletme süresinin 2 yıl haksız olarak kamunun aleyhine, işletmecilerin lehine uzatıldığını kaydeden Erdoğdu, bununla 2 milyar 90 milyon avronun halkın cebinden alınarak, bu müteahhitlerin cebine konulduğunu vurguladı.

 

Sayıştay denetçilerinin bu hususları tespit etmelerine rağmen, bu tarihi yolsuzlukla ilgili herhangi bir işlem yapmadığını hatırlatan Erdoğdu, müteahhitlerin ve bunlara göz yuman siyasetçilerin dışında, Sayıştay yetkilileri hakkında da “görevi kötüye kullanma” suçundan suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT