’3. Havaalanı’nın adı Atatürk olsun’ kampanyası

’3. Havaalanı’nın adı Atatürk olsun’ kampanyası

ADD, 3. Havaalanı’nın adının Atatürk olması için İstanbul Bakırköy’de imza kampanyası başlattı.

29 Ekim’de hizmete açılacak olan 3. Havaalanı’nın isminin Atatürk olması için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi, 3 gün önce Change.org’da “3. Havaalanı’nın Adı Atatürk Olsun” adlı bir imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası 1 Ekim Pazartesi mesai bitimine kadar katılabilirsiniz >>İstanbul 3. Havaalanının Adı Atatürk Olsun<<

ADD Genel Merkez Yürütme Kurulu İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde İzmir’de gerçekleştirdiği toplantıda, “3. Havaalanı adının Atatürk olması için ilk adım olarak imza kampanyası başlatılacağı, sonra da yasal ve demokratik tüm insan haklarının kulllanılarak kitlesel eylemler düzenlenebileceği” kararını almıştı.

add.jpg

2 günde 240 bine yakın kişinin imza attığı kampanyada “Bu bir taşınma, bir geçiş ve bir yer değişikliğidir. Bu nedenle isim değiştirilemez, başka bir isim verilemez, yeni bir isim aranamaz. 3. Havaalanı’nın isminin yine Atatürk Havaalanı olarak korunması, siyasi olduğu kadar, hukuki hatta ahlaki bir zorunluluktur. 29 Ekim 2018’de, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti kendine yakışanı yapmalıdır. 3.Havaalanı’nın adı ‘Atatürk’ olmalıdır.” ifadeleri kullanılmıştı.

17 Eylül Pazartesi günü, saat 14.00’te, Bakırköy Meydanı’nda gerçekleştirilecek imza kampanyasına ADD Genel Başkanı Prof. Dr. Süheyl Batum da katılım gösterecek.

 

HABERE YORUM KAT
6 Yorum