27 yıldır Almanya'da yaşayan Mikail Aslan'dan  çarpıcı açıklamalar

27 yıldır Almanya'da yaşayan Mikail Aslan'dan çarpıcı açıklamalar

Aslen Tuncelili olan özgün müziğin önemli seslerinden Mikail Aslan Türkiye'de yaşadığı etnik kimlik ve siyasi problemler nedeniyle Almanya'ya gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Özgün müziğin sevilen isimlerinden Mikail Aslan, Artı49'a dikkat çeken açıklamalar yaptı. 27 yıldır Almanya'da yaşadığını belirten Aslan, Türkiye'den politik nedenler yüzünden ayrıldığını söyledi. Pandemide sanatçıların yaşadığı sıkıntılara değinen ünlü türkücü en büyük zararı popüler isimlerin gördüğünü belirtti. Türkiye'de etnik ayrımcılığa uğradığını iddia eden Aslan, Almanya'da müzik diline hiçbir müdahalede bulunulmadığını hatta ulusal radyolarda müziklerinin yer aldığını belirtti.


1994 yılında öğrencisi olduğu üniversitede yaşadığı etnik kimlik problemi nedeniyle Almanya'ya göçmek zorunda olduğunu söyleyen Aslan süreci şöyle anlattı; 

"Malatya'da üniversite öğrencisiyken zor günler geçirdim. O dönemler çok zordu, siyasal kavgalar oluyordu. Ben de kendimi o siyasal kavgaların içinde buldum. Okuldan uzaklaştırıldığım için 1994 yılında Almanya'ya geldim"

Türkiye'deki konserlerinde engellemelerle karşılaştığını iddia eden Aslan, doğu illerinde valilerin ve emniyet yetkililerinin sorun çıkardığını öne sürdü. Erzurum, Van, Bingöl gibi illerde valiliğin konser yeri vermediğini belirten Aslan "25 yıldır müzik yapıyorum Türkiye'de hiçbir zaman huzurla konser veremedim" dedi.  

"SANATLA İLGİLENMİYORLAR" 
Etnik müzik yapan sanatçılara politik gözle bakıldığını söyleyen Aslan, Türkiye'de müzik yaptığı zamanı her an yasaklanabilir korkusuyla geçirdiklerini dile getirdi. Aslan bunun yanında geniş kesimler tarafından benimsenmeyen etnik müziğin her zaman siyasetin hedefinde olduğunun altını çizerek "Sanatla ilgilenmiyorlar" diye konuştu. 

"POPÜLER MÜZİK YAPANLAR PANDEMİDEN DAHA ÇOK ETKİLENDİ"     

Pandemi sürecinde sanatçıların yaşadığı sıkıntılara da değinen Aslan, daha çok popüler sanatçıların bu süreçten zararlı çıktığını savundu. Aslan kendisi gibi özgün müziğin sesi olanların daha dirayetli insanlar olduğunu söyleyerek "Popüler sanatçıların daha büyük konserleri oluyordu. Dolayısıyla ekonomik getirisi daha fazla. Pandemi yasakları nedeniyle en büyük zararı onlar gördü" ifadelerini kullandı.


Söyleşi: Kader EMRE


 

HABERE YORUM KAT