2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nı İtalya kazandı

2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nı İtalya kazandı

Hollanda'da bu yıl 65'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı, "Zitti E Buoni" adlı şarkısıyla İtalya'yı temsil eden Maneskin rock grubu kazandı.

Rotterdam kentindeki Ahoy salonunda gerçekleştirilen "Kucaklama" temalı Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalinde 26 ülkenin temsilcileri mücadele etti.

Finalde İtalya'yı temsil eden rock grubu Maneskin'in, "Zitti E Buoni" adlı şarkısı halk oylamasında en yüksek puanı alarak, 524 puanla birinci seçildi.

Yarışmada favorilar arasında gösterilen Fransa'nın temsilcisi Barbara Pravi'nin seslendirdiği "Voila" adlı şarkı 499 puanla ikinciliği, İsviçre temsilcisi Gjon's Tears'in "Tout l'Univers" adlı şarkısı da 432 puanla üçüncülüğü elde etti.

Covid-19 nedeniyle 2020'de yapılamayan ve bu yıla ertelenen yarışmaya, 24 saat içinde alınmış negatif test sertifikası olan 3 bin 500 seyirci katıldı. Bu sayı yarışmanın yapıldığı salonun yüzde yirmisini kapsıyor.

Yarışma, 45 ülkede canlı izlendi.

Türkiye, 2013'ten beri Eurovision'a katılmıyor
Türkiye, TRT Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamayla 2013'ten beri Eurovision'a katılmıyor.


Eurovision resmi sitesinde Türkiye'nin şarkı yarışmasına son kez 2012'de katıldığını, TRT'nin çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Eurovision, TRT'nin Avrupa Yayın Birliği'nin bir üyesi olmaya devam ettiğini, istediği zaman yarışmaya yeniden katılma hakkı olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT