1975 yılında kurulan Alman zincir iflas kurbanı oldu

1975 yılında kurulan Alman zincir iflas kurbanı oldu

Münih şarküteri perakendecisi Schlemmermeyer, iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Şarküteri zinciri Schlemmermeyer korona krizini iyi atlattı. Şirket ,çalışanları işten çıkarmak bir yana, kısa süreli çalışma kaydı bile yapmak zorunda kalmadı ancak salı günü, GmbH & Co. KG iflas başvurusunda bulundu.

Şarküteri Schlemmmeyer 1975 yılında kuruldu

Yaklaşık 130 çalışan ve Viktualienmarkt şubesinin birçok müşterisinde bu karar şok etkisi yarattı. Michael Jaffé iflas yöneticisi olarak atandı. Dün yaptığı basın açıklamasında 130 çalışanın maaşlarının Temmuz ayına kadar iflas parası ile güvence altına alındığını duyurdu.

1975 yılında kurulan Schlemmermeyer, yalnızca Münih'teki en eski şubeyi değil, aynı zamanda tüm Almanya'ya yayılmış yaklaşık bir düzine mağazayı da işletiyor.

Jaffé'ye göre, bazıları oldukça zarar ederken, diğerleri Viktualienmarkt lokasyonu da dahil olmak üzere  sürdürülebilir bir şekilde karlı bir şekilde çalışıyordu.

Enflasyon, Schlemmermeyer'in iflasına neden oldu
 

Yönetime göre, şirketin iflasının bir nedeni enflasyon ve bunun sonucunda ortaya çıkan satın alma isteksizliği. Ayrıca, personel eksikliği vardı, bu da şubelerin zaman zaman kapanması gerektiği anlamına geliyordu. Son zamanlarda, şirket hala yaklaşık yedi milyon euroluk satış elde ediyordu.

HABERE YORUM KAT