19 Mayıs'ta birliktelik pozu

19 Mayıs'ta birliktelik pozu

Liderler Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Samsun'da buluştu. HDP liderleri davet edilmedi.

SAMSUN - Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla İskele Meydanı'nda tören düzenlendi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında, "Gençlerimizle her bir araya geldiğimizde geleceğimize olan güvenim, daha da pekişiyor. 19 Mayıs ruhu, 23 Nisan ruhu, 29 Ekim ruhu, 81 vilayeti ve 82 milyon nüfusu ile ülkemizin her köşesinde yaşanıyor" dedi.

Samsun'daki İskele Meydanı'nda düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Tören alanı, Türk bayrakları ve milli mücadelenin 100'üncü yılını simgeleyen flamalar ile süslendi. Bazı kişilerin, ellerindeki Türk bayrakları ile çevredeki parklarda ve üst geçitlerde töreni izlediği görüldü. 

HABERE YORUM KAT