150 polisle operasyon düzenlendi: Düsseldorf'ta kokainli pizza ortalığı karıştırdı
Düsseldorf'un tarihi şehir merkezindeki bir pizzacı, yanında kokain olan bir pizza satıyordu. Kriminal müdür Michael Graf von Moltke “Bu en çok satan pizzalardan biriydi” dedi. 36 yaşındaki sahibi tutuklandığında, polis memurlarının yakaladığı bir torba uyuşturucuyu pencereden dışarı attı.
150 polis görevlendirildi
Polisler; 1,6 kilogram kokain, 400 gram esrar ve 268.000 Euro nakit para ele geçirdi. Soruşturmanın devamında üç şüpheli uyuşturucu tedarikçisi ve 12 şüpheli daha tespit edildi. Operasyonda toplam 150 polis memuru görevlendirildi.
Polis, Wuppertal, Mönchengladbach ve Solingen de dahil olmak üzere Kuzey Ren-Vestfalya'daki çeşitli şehirlerde aramalar gerçekleştirdi. Toplam 360 bitkinin bulunduğu iki kenevir tarlasına rastladılar. Ayrıca kesici ve delici silahlara, nakit paraya ve pahalı saatlere de el konuldu.
Olay, Düsseldorf'ta büyük tartışma konusu oldu.
ARTI49
FOTOĞRAF: Temsili