10 büyükelçi krizinde son durum: Almanya ve Fransa ortak açıklamaya katılmadı

10 büyükelçi krizinde son durum: Almanya ve Fransa ortak açıklamaya katılmadı

İş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçilikten 8'i Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine vurgu yaptı. Almanya ve Fransa'dan ise henüz bir açıklama gelmedi.

İş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçilikten 8’i Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine vurgu yaptı. Almanya ve Fransa’dan ise henüz bir açıklama gelmedi.

İş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçiliklerinin 8’inden yeni açıklama geldi. Açıklamada, “Diplomatik ilişkiler hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder” ifadeleri kullanıldı.

Büyükelçiliklerin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. Maddesine riayet etmeyi teyit eder” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Kanada, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçilikleri de ABD’nin Twitter’da yaptığı açıklamayı retweet etti.

Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinden herhangi bir mesaj paylaşılmaması ise dikkat çekti.

İki ülkenin ortak mesaja katılmaması nedeniyle gözler büyükelçiliklerin sosyal medya hesaplarına çevrildi. Fransa ve Almanya’nın krize karşı farklı bir diplomatik yol izleyip izlemeyeceği merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT