'1 milyon insan sınırımıza geliyor'

'1 milyon insan sınırımıza geliyor'

Tayyip Erdoğan, "İdlib'de işler altından kalkılamaz noktaya geldi. Son bilgilere göre 1 milyon insan sınırımıza doğru geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı dolayısıyla resmi ziyarette bulunmak üzere Ukrayna'ya gitti. Görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İdlib konusundaki gelişmelerin her geçen gün artık altından kalkılamaz bir duruma geldiğini ifade eden Erdoğan, "Çok sabrettik. Öyle ki rejimin Rusya'nında görmezliği ile ki İdlib 3-4 milyonun yaşadığı bir yer. Ve bu insanlar 1 milyona yakın bizim sınırlarımıza doğru yürüyor. Zaten şu an bizde 4 milyona yakın Suriyeli var. Biz bunları ülkemizde misafir ediyoruz. Artık yavaş yavaş kendileri bir yerlere yerleşmeye başladı. Bu gelecek olan 1 milyon insanı nerelere yerleştireceğiz. Çok kısa bir süre önce bir deprem geçirdik. Bu depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Fakat 10 bini aşkın ağır hasarlı bina var. Biz bu binaları süratla inşa edeceğiz. Bir taraftan da mülteciler ülkemize geliyor. Artık bunları kabullenmekte zorlanıyoruz. Ve bunları kendi yerlerinde Suriye'de nasıl islan ederiz çalışmasını yapıyoruz. Suriye içine 30-40 km uzaklığında bir briket ev yapıyoruz. Ve yerleştireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT