1 Mayıs'tan itibaren İsviçre'de yazılan cezalar Almanya'da da geçerli olacak

1 Mayıs'tan itibaren İsviçre'de yazılan cezalar Almanya'da da geçerli olacak

İsviçre'de çok hızlı araç kullanan ya da hatalı park eden herkes yakında hız cezasını Almanya'da ödemek zorunda kalacak.

1 Mayıs’tan itibaren İsviçre’de trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, hız cezalarını Almanya’da ödemek zorunda kalacaklar. İki ülke arasında yapılacak yeni bir anlaşma ile bu uygulama hayata geçirilecek. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre’den gelen cezalar, şimdiye kadar Almanya’da genellikle tahsil edilmiyordu. Ancak, yeni düzenleme ile bu değişecek.

ETKİN DEĞİLDİ

Federal Meclis, geçtiğimiz sonbaharda sınır ötesi işbirliğine ilişkin bu yeni anlaşmayı kabul etti. Stuttgart’taki Adalet Bakanlığı, benzer düzenlemelerin 2009’dan beri var olan ancak yürürlüğe girmeyen eski polis anlaşmasında yer aldığını belirtti.

Adalet Bakanlığı, bu yıl Almanya genelinde yaklaşık 3 bin gelen ve bin 500 giden para cezası talebi bekliyor. 2025 yılından itibaren ise bu sayının 5 bin gelen ve 6 bin giden talebe ulaşması öngörülüyor. Bu sürecin yönetimi Bonn’daki Federal Adalet Dairesi’ne ait olacak.

İsviçre’de trafik cezaları, Almanya’ya kıyasla daha yüksek. Örneğin, İsviçre’de 20 km/s hız ihlali için 190 Euro ceza uygulanırken, Almanya’da bu miktar 60 Euro civarındadır. Park ihlalleri için de İsviçre’de en az 40 Euro ceza ödenmesi gerekirken, Almanya’da bu tutar 10 Euro’dan başlamaktadır.

ADAC, İsviçre’den gelen sürüş yasaklarının Almanya’da geçerli olmadığını, ancak İsviçre’de işlenen trafik suçları için Flensburg’da ceza puanı uygulanmadığını belirtiyor. Sürücülere cezalarını ciddiye almaları ve zamanında ödemeleri tavsiye ediliyor; aksi takdirde ek maliyetlerle karşılaşabilirler.

ARTI49

HABERE YORUM KAT