Yves Rocher'den açıklama: Almanca konuşulan ülkelerden çekiliyoruz

Yves Rocher'den açıklama: Almanca konuşulan ülkelerden çekiliyoruz

Yves Rocher önümüzdeki birkaç ay içinde Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki tüm mağazalarını kapatmayı planlıyor. Bu durumdan yüzlerce çalışan etkilenecek.

Fransız kozmetik şirketi Yves Rocher Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki tüm mağazalarını kapatıyor. Bu karar şirket tarafından perşembe günü Stuttgart'ta duyuruldu. Online satışlar ise devam edecek.

Kozmetik şirketi kararına gerekçe olarak ekonomik sorunları gösterdi. Bir sözcü, "Geçtiğimiz iki yıl bize çok büyük ekonomik zorluklar da sundu" dedi. Mevcut iş modeliyle Yves Rocher artık sürdürülebilir ve başarılı bir şekilde faaliyet gösterecek durumda değil" dedi. Mağazalar önümüzdeki aylarda kademeli olarak kapatılacak. Yaklaşan kapanış ilk olarak "Bild" gazetesi tarafından bildirildi. Almanca konuşulan bölgenin satış departmanı Stuttgart-Vaihingen'de bulunuyor.

Şirketin Almanca konuşulan ülkelerde yaklaşık 140 şubesi bulunuyor. Bunlardan bazıları Korona pandemisi sırasında zaten kapanmak zorunda kalmıştı. Şube kapanışının şu anda 350 çalışanı etkilediği belirtildi. Çalışanlar mart ayı ortasında zaten bilgilendirilmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT