UETD: Avusturya'da FETÖ ve PKK Türkleri fişliyor

UETD: Avusturya'da FETÖ ve PKK Türkleri fişliyor

UETD Avusturya Başkanı Cem Aslan, PKK ve FETÖ karşıtı Türklerin Avusturya istihbaratına bildirildiklerini ileri sürdü.

VİYANA - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya  Başkanı Cem Aslan, "PKK ve FETÖ karşıtı Türklerin istihbarata bildirilmesi,  Avusturya'da yaşayan Türklere yönelik açık baskıyı göstermektedir.  Vatandaşlarımıza yönelik bu tehditler nedeniyle çok endişeliyiz" dedi. 

Aslan, terör örgütleri PKK ve FETÖ  yanlılarının Avusturya'da yaşayan Türkleri baskı altına almak ve sindirmek için  her fırsatı değerlendirdiğini söyledi. Türk derneklerin "radikal" damgası  vurularak kapatılmak istendiğini kaydeden Aslan, şunları söyledi:

"Türk bayraklarının yasaklanması, darbe karşıtlarının gösteri ve  yürüyüş özgürlüklerinin kısıtlanması, Türkiye'yi sevenlerin ülkeyi terk etmesi  çağrıları, Türklerin vatandaşlığının iptal edilmesi talepleri ve sonunda PKK ve  FETÖ karşıtı Türklerin istihbarata bildirilmesi, Avusturya'da yaşayan Türklere  yönelik açık baskıyı göstermektedir. Vatandaşlarımıza yönelik bu tehditler  nedeniyle çok endişeliyiz. Avusturya medyasını ve siyasileri, Türklere yönelik  tehditleri körükleyecek söylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde  Türklere yönelik her tür saldırının sorumlusu olacaklardır."

HABERE YORUM KAT