Türkler, Suudi Arabistan'a tepkili: Almanya hatırlatıldı

Türkler, Suudi Arabistan'a tepkili: Almanya hatırlatıldı

Suudi Arabistan'da yapılması planlanan Süper Kupa maçı, "Atatürk" krizi nedeniyle iptal edildi. Sosyal medya kullanıcıları, 2006 yılında Galatasaray ve Beşiktaş arasında Almanya'da oynanan Süper Kupa maçını hatırlattı.

Suudi Arabistan'da gerçekleşmesi beklenen, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı, krallık otoritelerinin, saygısız ve etik dışı davranışları nedeniyle, iki takımın ortak kararıyla iptal edildi.

Takımların sahaya, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlar ve resimlerinin basılı olduğu tişörtlerle çıkmasına engel olunması üzerine, iki taraf da maçtan çekilerek, Türkiye'ye döndü.

ALMANYA HATIRLATILDI

Türkiye ve dünyanın gündemine oturan olaydan sonra, akıllara, Galatasaray ve Beşiktaş arasında, 2006 yılında Almanya'da oynanan, Süper Kupa maçı geldi. Çok sayıda Türk sosyal medya kullanıcısı, Frankfurt'da Commerzbank-Arena'da yapılan maçın görüntülerini paylaşarak, Suudi Arabistan'ın tavrına karşı, Almanya'yı örnek gösterdi.

Görüntülerde, üzerinde Atatürk'ün resminin ve "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün yer aldığı, dev bir pankartın da açıldığı görüldü.

İşte o görüntüler:

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum