Türkiye'deki Alman firmasına vatandaştan şaşırtıcı tepki: "Almanya'da da kasada kedi oturtabiliyor musunuz"

Türkiye'deki Alman firmasına vatandaştan şaşırtıcı tepki: "Almanya'da da kasada kedi oturtabiliyor musunuz"

Türkiye’de bulunan bir Almanya menşeili mağazaya giden müşteri, kasada kedinin oturduğunu görünce çılgına döndü.

Alman kozmetik devi Rossmann’ın İzmir'deki bir şubesinde vatandaşın şikayeti sosyal medyada gündem oldu.

Vatandaş X hesabında Rossman Türkiye’nin resmi sayfasını ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nı etiketleyerek “Burası Rossman’ın İzmir/Hatay şubesi. Almanya'da da bu şekilde kasada kedi oturtabiliyor musunuz yoksa orada halk sağlığı önemli mi?” şeklinde paylaşım yaptı.

ekran-goruntusu-2023-12-03-032427.png

Bu paylaşım kısa sürede kullanıcılar arasında tartışma başlattı. Bazı kullanıcılar vatandaşı desteklerken bazı kullanıcılar, "Kedi sizden daha temizdir" gibi yorumlarda bulundu.

ROSSMAN ALMANYA'YA HAYVANLARIN GİRMESİNE İZİN VERİLİYOR MU

Almanya'da Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından alınan bir kararla, her türlü evcil hayvanın gıda işletmelerine girmesine izin verilmiyor. Rossman'da geniş ürün yelpazesi bulunduğu için mağazalara hayvan girmesi genellikle yasaktır.

Öte yandan 1 Temmuz 2021'den bu yana Almanya genelinde rehber köpeklere yönelik düzenlemeler yürürlüktedir. Bu yasa, rehber köpekler, hareket kabiliyetine yardımcı köpekler, işaret köpekleri veya uyarı köpekleri gibi yardım sağlamak üzere eğitilmiş tüm köpeklerin artık yardım köpeği olarak kabul edilmesini ve insanlarının eşliğinde genel kamu trafiğinin yaygın olduğu her yere erişebilmelerini öngörüyor.

Ayrıca kedi ve köpekler için Almanya'da birçok olanaklar da bulunuyor. Hayatın içinde yer alan evcil hayvanların birçok yere girmesinde hiçbir sakınca bulunmuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
6 Yorum