Netflix'ten abonelerine kötü haber: O seçenek kaldırılıyor

Netflix'ten abonelerine kötü haber: O seçenek kaldırılıyor

Netflix, reklamsız temel aboneliği kaldırmayı düşünüyor. Etkilenen kullanıcıların kalan üç seçenekten birini seçmesi gerekecek.

Yayın sağlayıcısı Netflix, abonelik yapısını değiştiriyor ve reklamsız temel aboneliği sona erdiriyor. Bu durum ABD'li bir Netflix kullanıcısının Reddit.com platformunda paylaştığı bir ekran görüntüsünde görülebiliyor.

Netflix'in müşteriye gönderdiği e-postada, mevcut temel aboneliğin 1 Temmuz'da otomatik olarak sona ereceği belirtiliyor. Bununla birlikte, kullanıcının mevcut aboneliğini diğer üç abonelik modelinden birine dönüştürme seçeneği var, aksi takdirde iptal riski bulunuyor.

Netflix CEO'su ise, “Reklam aboneliğinin mevcut olduğu bazı pazarlarda temel ücreti kaldırmayı planlıyoruz” diye belirtti. İngiltere ve Kanada'da bu değişimin gerçekleşeceği vurgulanırken, Almanya'nın bunun takip edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Şirket muhtemelen önce müşterilerin nasıl tepki vereceğini görmeyi bekliyor.

HANGİ SEÇENEKLER VAR

Bu durumda reklam izlemek istemeyen kullanıcılar, seçilen modelin katma değerinin fiyat artışını haklı çıkarıp çıkarmayacağını tartmak zorunda kalacak. Reklamlı standart abonelik şu anda aylık 4.99 Euro iken, reklamsız en ucuz teklif, önceki temel model için 9.99 Euro yerine aylık 13.99 Euro'ya mal olacak.

Her iki standart abonelik de (reklamlı ve reklamsız) kullanıcılara tüm film ve dizileri aynı anda iki cihazda full HD çözünürlükte sunuyor. İçerikler aynı anda iki cihaza da indirilebiliyor. Reklamsız standart abonelikte kullanıcılar, kendileriyle birlikte yaşamayan ek bir üye ekleme seçeneğine de sahip.

Daha yüksek talepleri olan kullanıcılar için ayda 19,99 Euro'ya Premium abonelik de var. Bu abonelik, Ultra HD çözünürlükte (4K) ve Netflix 3D olarak adlandırılan ses kalitesinde film ve dizileri aynı anda dört cihaza kadar sunuyor. İçerik aynı anda altı cihaza kadar indirilebiliyor ve başka bir haneden iki üye daha eklenebiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT