Türkiye-Almanya uçağında yakalanan yakalanana

Türkiye-Almanya uçağında yakalanan yakalanana

Bir Türk vatandaşının Düsseldorf Havalimanı'nda kontroller sırasında "arandığı" ortaya çıktı. Sadece 1 saat sonra ise, İstanbul'dan gelen bir uçakta Gürcü bir vatandaşın da "arandığı" anlaşıldı! İkisi de para ödeyerek hapisten kurtuldu...

Bir Türk vatandaşı dün öğleden sonra Düsseldorf Havalimanı'nda Federal Polis tarafından İstanbul'a uçuşu öncesinde sınır polisi tarafından kontrol edildi. Polis memurları 47 yaşındaki şahsın arandığını tespit etti.

Kleve'deki savcılık bu ayın başında Türk hakkında dolandırıcılık suçundan tutuklama emri çıkarmıştı. Ancak Hollanda'da yaşayan adam, 900 Euro'luk para cezasını federal polis karakolunda ödeyerek 90 günlük hapis cezasından kurtulmayı başardı.

Daha sonra Türkiye'ye gitmek üzere uçağına bindi.

SADECE BİR SAAT SONRA...

Sadece bir saat sonra ise federal polis memurları İstanbul'dan gelen bir uçakta seyahat eden Gürcistan vatandaşı bir kişiyi yakaladı.

Göçmenlik kontrolü sırasında 29 yaşındaki şahsın Münih savcılığı tarafından arandığı tespit edildi.

Geçen yılın Temmuz ayında savcılık, Mart 2023'te hüküm giyen adam hakkında Narkotik Yasası'na karşı işlediği bir suçtan dolayı tutuklama emri çıkarmıştı. Ancak bu adam da 1770 Euro'luk para cezasını ödeyerek 59 günlük hapis cezasından kurtulmayı başardı. Adam daha sonra yolculuğuna devam etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT