Tüm dünyanın tanıdığı alışveriş devi iflas etti

Tüm dünyanın tanıdığı alışveriş devi iflas etti

ABD merkezli giyim sektörünün devlerinden olan Bed Bath & Beyond, bu ayın sonunda tüm mağazalarını kapatma kararı aldı. Dünya çapında ün kazanmış bu alışveriş devinin iflas başvurusu yapması birçok kişiyi endişelendirdi.

Dünya 2019 yılından beri süregelen ekonomik krizle boğuşuyor. Koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve tedarik zincirindeki kırılmalar gibi faktörler, hiper enflasyon, yüksek enflasyon ve gıdaya erişememe gibi sorunlarla birleşerek pek çok sektörde iflas dalgasına yol açıyor.

Bed Bath & Beyond, Hollanda'dan sonra şimdi de ABD merkezli bir giyim ve tekstil markası olarak iflasını duyurdu. Marka, geçtiğimiz aylarda ülke genelindeki 200'den fazla mağazasını kapattı ve Temmuz ayının sonunda tüm mağazalarını kapatma kararı aldı.

Yabancı kaynaklara göre, Bed Bath & Beyond nisan ayında iflas başvurusunda bulundu ve tasfiye için fiyatları düşürmeye başladı. 350'den fazla mağazasında kupon kabulünü bıraktı ve ülke çapında 200'den fazla lokasyonu şimdiden kapattı. Kalan mağazaların da ay sonuna kadar kapanması planlanıyor.

Ağustos ayının sonunda, giyim sektörünün devi olan Bed Bath & Beyond'un tüm mağazalarının kapatılması bekleniyor. Bu gelişme, birçok kişiyi tedirgin ediyor ve ABD'de deprem etkisi yaratıyor. Çok sayıda medya kuruluşu, iflas haberini manşetten duyurdu.

HABERE YORUM KAT