Trump yanlılarından tehdit: Kaybedersek isyan çıkar

Trump yanlılarından tehdit: Kaybedersek isyan çıkar

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaştıkça politik hava ısınmaya başladı, Basına konuşan bir Trump destekçisi, "seçimlerin kaybedilmesi halinde ciddi sonuçlarının olabileceğini" ileri sürdü.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimlerine 10 ay kala, önceki Başkan Donald Trump'ın adaylığı kesinleşmiş görünüyor. Adaylığını “ülkemizi kurtarmak için bir arayış” ifadeleriyle duyuran Trump'ın politik çıkışlarının, destekçileri arasında oldukça karşılık bulduğu düşünülüyor.

Bugün yapılan bir röportajda muhabirin sorularını yanıtlayan bir Trump destekçisi, "eski başkanın seçimi kaybetmesi halinde isyan çıkmasının olası olduğunu" dile getirdi. Bu sözler 2021’de gerçekleşen Kongre Binası baskının akıllara getirdi.

NE OLMUŞTU?

3 Kasım 2020'de yapılan seçimlerde, Demokrat Parti adayı Joe Biden, Trump'ı mağlup ederek başkanlık koltuğuna oturmuştu. Trump'ın, seçim sonuçlarını kabul etmediğini ve bunu protesto etmek için bir miting düzenleyeceğini açıklaması üzerine, Washington DC’de toplanan Trump destekçilerinden bir grup kongre binasına yürümeye başladı. Kalabalık grup güvenliği geçerek kongre binasının bir bölümünü işgal etti ancak gün sonunda bastırıldılar. Grup, Trump'ın yeni bir açıklamasıyla binayı ve bölgeyi terk etti.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum