Rabia işareti güncellendi 40 oldu

Rabia işareti güncellendi 40 oldu

Seçim döneminde "Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde" paylaşımlarıyla bilinen Mahir Akkoyun, Erdoğan'ın bu işaretine montaj yaparak bir elini 'Rabia', bir elini ise 'sıfır' yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlarda "Rabia" olarak tanımladığı bir el işareti yapıyor ve Rabia'nın "Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Bayrak" anlamına geldiğini söyleyerek konuşmalarını bu işaret ve sloganla bitiriyor.

Akkoyun, bu montajıyla akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti. Dün motorine yapılan 2 liralık zammın ardın motorin 40 lira seviyesini zorladı.

Bugün yapılan açıklamaya göre ise gece yarısından sonra benzine yapılacak 1 lira 63 kuruşluk zamla benzin de 40 lira sınırına ulaşacak.

rabia.webp

ERDOĞAN'IN RABİA İŞARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen "Rabia işareti" Sisi yanlılarının iki parmakla yaptıkları "zafer işareti"ne karşı (onlara cevaben) Mursi yanlılarının dört parmakla yaptıkları bir işaretti.

Söz konusu işaretle ilgili Eren Erdem, "masonik bir sembol" demişti.

Mursi ve yanlılarına destek amacıyla "Rabia" işaretini sahiplenerek meydanlarda aynı işareti yapan Erdoğan, Mısır'daki gelişmeler tersine dönünce, o da bir tür çark edip bu işaretin aslında "Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Bayrak" anlamına geldiğini savunmaya yönelmişti.

MAHİR AKKOYUN 'ETİKET' KONUSU NEDİR?

Seçim döneminde Görsel iletişim tasarımcısı olduğu bilinen Mahir Akkoyun “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” etiketleriyle gündeme gelmişti. Bu etiketler yüzünden gözaltına alınıp serbest bırakılan Mahir Akkoyun''un Erdoğan''ı ve AKP hükümetini eleştirdiği diğer afişleri ortaya çıkmıştı.

Akkoyun AKP'nin ve Erdoğan'ın yanlış ekonomi politikaları sonucu artan hayat pahalılığını eleştirdiği tasarımında AKP'nin ampul logosuna alternatif olarak soğanlı bir logo tasarlayarak paylaşımında, "Soğanın pazardaki fiyatı 25 TL. Bu da AKP''ye yeni logo önerim" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum