Putin’in hedefinde Almanya var

Putin’in hedefinde Almanya var

Rusya Devlet Başkanı Putin, Alman subayların Kırım Köprüsü'ne saldırı planları yaptıkları ses kaydına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Putin, “Fantezi kuruyorlar, kendilerini cesaretlendiriyorlar” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, gazeteci Kiselev ile çarpıcı bir röportaj gerçekleştirdi.

Alman subayların Kırım Köprüsü'ne saldırı planları yaptıkları ses kaydına değinen Putin, Bundeswehr askerlerinin böyle bir tehditte bulunarak 'fantezi' kurduklarını ifade etti.

Rusya lideri, "Birincisi, fantezi kuruyorlar, kendilerini cesaretlendiriyorlar. İkincisi, bizi korkutmaya çalışıyorlar. Almanya'ya gelince, orada anayasal sorunlar var. Doğru söylüyorlar; eğer Taurus füzeleri onlara göre Kırım Köprüsü'nün Rus toprağı olan kısmına düşerse, bu Federal Almanya Cumhuriyeti anayasasının ihlali olur" dedi.

Almanya'da muhalefetin çok daha agresif davrandığına dikkat çeken Putin, "Nasıl bir anlaşmaya varacaklarına bakalım, biz zaten bunu dikkatle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Putin daha önce de Almanya’ya yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Stalingrad Muharebesi'nin sona ermesinin 80. yılı için yaptığı konuşmada, Ukrayna savaşını Sovyetlerin Nazi Almanyası'na karşı savaşıyla kıyaslamıştı.

Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard tankları gönderme kararının altını çizen Putin, tarihin tekerrür ettiğini iddia etti, "İnanılmaz ama gerçek. Tekrar Alman Leopard tankları tarafından tehdit ediliyoruz" demişti.

HABERE YORUM KAT