Polonya kürtaj yasağını kaldırmak istiyor

Polonya kürtaj yasağını kaldırmak istiyor

Polonya hükümeti kürtaj yasalarını gevşetmek istiyor. Bununla birlikte doğum kontrol hapları artık reçetesiz olarak temin edilebilecek.

Polonya'daki kürtaj yasası Avrupa'daki en kısıtlayıcı yasalardan biri olarak kabul ediliyordu. Bu yasanın yakında sona ermesi bekleniyor. Polonya'nın yeni seçilen Başbakanı Donald Tusk'ın Varşova'da gazetecilere yaptığı açıklamada hükümetinin yasayı gevşetmeyi planladığını söylediği belirtiliyor. Buna ek olarak doğum kontrol haplarına erişim de kolaylaştırılacak.

Başbakan Tusk Polonya'da "on ikinci haftaya kadar kürtaja" izin vermek istiyor. Tusk Varşova'da yaptığı açıklamada "Hamileliğin on ikinci haftasına kadar yasal ve güvenli kürtaj için bir yasa tasarısını önümüzdeki saatlerde parlamentoya sunmaya hazırız" dedi.

Polonya'daki kısıtlayıcı kürtaj yasasında reform yapılacağı seçim kampanyasında vaat edilmişti. Tusk ve sol-liberal koalisyon ittifakının Polonya'daki seçimleri kazanmasının ardından ortaklar yasayı resmi olarak koalisyon sözleşmelerine dahil etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT