Paris müzesinde Mona Lisa tablosuna saldırı

Paris müzesinde Mona Lisa tablosuna saldırı

Paris'teki Louvre Müzesi'nde aktivistler Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı.

Fransız aktivistler Paris'teki Louvre Müzesi'nde bulunan Mona Lisa tablosunu çorbayla lekeledi. Sosyal medyada yer alan görüntülerde iki kadının tabloya iki kutu çorba attığı ve ardından tablonun önünde durduğu görülüyor.

Aktivistlerden birinin tişörtünde "Riposte alimentaire", yani gıda karşı saldırısı yazıyordu. Aynı adı taşıyan bir grup aktivist daha sonra eylemin sorumluluğunu üstlendi. Haber ajanslarına göre, çorbanın atılmasının "sürdürülebilir gıda için sosyal güvenlik talebiyle bir sivil direniş kampanyasının başlangıcı" olduğu belirtildi.

Resmin önünde duran iki kadın da defalarca "Tarım sistemimiz hasta" cümlesini haykırdı. Videoda ayrıca müze çalışanlarının olay yerine koştuğu ve çığlık atan aktivistleri portatif duvarlarla korumaya çalıştığı görülüyor. Resmin önünde duran iki kadın da defalarca "Tarım sistemimiz hasta" cümlesini haykırıyor.

İşte o görüntüler:

Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati olaydan sonra yaptığı açıklamada Mona Lisa'nın saldırıya uğramasını "hiçbir nedenin" haklı gösteremeyeceğini söyledi. X'te "Mirasımız gibi o da gelecek nesillere aittir" diye yazdı. Mona Lisa 2005 yılından bu yana kurşun geçirmez bir cam bölmenin arkasında durmakta ve bu nedenle saldırıda zarar görmemiş olması muhtemel. Tablo 2022 yılında da aktivistlerin hedefi olmuştu. O zaman da üzerine pasta fırlatılmıştı.

Leonardo da Vinci'nin 16. yüzyılda yaptığı tablo dünyanın en ünlü sanat eserlerinden biridir ve Paris'teki Louvre Müzesi'nde bulunmaktadır.

ARTI49
VİDEO: X

HABERE YORUM KAT