On binlerce Euro'luk kol saatini çalınca yakalandılar

On binlerce Euro'luk kol saatini çalınca yakalandılar

Münih'te 60 bin Euro değerinde kol saatini çalan hırsızın, Avrupa genelinde faaliyet gösteren bir çetenin üyesi olduğu anlaşıldı.

Münih'te bundan bir buçuk yıl önce meydana gelen "saat hırsızlığı" olayının arkasında bir hırsızlık çetesinin olduğu anlaşıldı. Avrupa çapında haklarında arama kararı çıkarılan hırsızlar, Napoli'de yakalandı.

Bir buçuk yıl önce Münih'te tatil yapan bir turistin yaklaşık 60 bin Euro değerindeki kol saati çalınmıştı. İtalyan polisi, o günden beri aranan hırsızı yakaladı. Münih polisinin aktardığına göre, bu vakayla bağlantılı ve uluslararası alanda faaliyet göstererek kol saati hırsızlığı yaptıklarından şüphelenilen bir çeteye de darbe vuruldu.

Çetenin üyesi olduğu tespit edilen ve Napoli'de ikamet eden 36 yaşındaki bir kişi tutuklandı. Eylül 2022'de Münih'te 59 yaşındaki Münsterli bir adamı gafil avladığı ve on binlerce Euro değerindeki kol saatini fark ettirmeden çaldığı iddia ediliyor. Zanlı yüksek olasılıkla Almanya'ya iade edilecek. Çalınan saatin 60 bin Euro değerinde bir "Patek Philippe" olduğu söyleniyor.

ORGANİZE SOYGUNLAR

İtalyan polisinin, Avrupa çapında gerçekleştirilen bu tür soygunların ardından Napoli'de çeşitli yerlerde arama yaptığı bildirildi. Avrupa çapında şiddet içeren saat soygunlarından sorumlu bir suç grubunun 8 erkek üyesi tutuklandı.

Verilen bilgiye göre, birçok AB ülkesi son yıllarda meydana gelen benzer olaylarla ilgili bilgilerini Europol'e bildirmişti. Bunun üzerine Avrupa Birliği'nin polis teşkilatı organize suç örüntüsünü tespit edebildi. Geçtiğimiz Perşembe günü Napoli'de düzenlenen operasyon, mafyayla mücadele amacıyla İtalyan Kriminal Soruşturma Dairesi tarafından yürütüldü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT