Noel'den sonra ölmek için para topluyor

Noel'den sonra ölmek için para topluyor

İngiltere’de dört çocuk annesi 39 yaşında bir kadın Long Covid(Uzun Kovid) dolayısıyla Noel’den sonra ötanaziye başvurmak için para topluyor.

İngiltere'nin güneybatısından 39 yaşında bir kadın Long Covid dolayısıyla 18 aydır yatalak durumda. Kadının ailesi şimdi yürek parçalayan bir karar vermek üzere.

“ÖLÜM ACISINA SON VEREBİLİR”

Yatağa bağımlı halde yaşayan kadının kocası ayda bir kez saçlarını yıkıyor. Ayrıca kadını düzenli olarak çevirmek zorunda. DailyMail'e konuşan kadının kocası, "Çok acı çekiyor" dedi. Hastalığı dört çocuğuna bakmasını imkânsız hale getiriyor. Kocası karısına tam zamanlı bakabilmek için işini bile bırakmış durumda. Aile şu anda sosyal yardımlara bağımlı.

39 yaşındaki kadın, Aralık 2021'de Covid-19 ile enfekte oldu. Ancak semptomlar devam etti. Daha sonra kendisine kronik yorgunluk sendromu (CFS) teşhisi konuldu. Bu sadece fiziksel güçsüzlüğe yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda konsantrasyon güçlüğü ve kelime bulma gibi nörobilişsel semptomlara da neden oluyor. Alman ME/CFS Derneği'ne göre, etkilenenler genellikle duyusal uyaranlara karşı aşırı duyarlı oluyor. Bu nedenle kadın karanlık bir odada yatmak zorunda.

Kocası, durumunun artık çok kötü olduğunu ve sadece "ölümün onun acılarına son verebileceğini" söyledi. Federal Sağlık Eğitimi Merkezi'ne (BZgA) göre Uzun Kovid, koronavirüs enfeksiyonundan haftalar sonra bile devam eden semptomlar içeriyor. Yapılan bir araştırmaya göre Long Covid birçok vakada çok sayıda organa zarar veriyor.

Bu arada aile zor bir karar verdi. Long Covid hastası olan kadın İsviçre'de yaşamına son vermek istiyor. Çünkü ötanazi İsviçre’de yasal bir durumda.

ÖTANAZİ İÇİN YARDIM TOPLUYOR

Aile Gofundme sayfası üzerinden "Dayanmaya çalıştı" başlığı altında hasta kadın için para topluyor. Yaklaşık 5000 İngiliz Sterlini (yaklaşık 5832 Euro'ya eşdeğer) bağış toplandı. Şimdi aile, muhtemelen İsviçre'ye gitmeden önce en azından son bir Noel'i birlikte geçirmek istiyor.

ÖTANAZİ KAYITLARI ARTIYOR

Kovid İsviçre derneğine göre, ötanazi kuruluşlarına kayıtlar artıyor. Başkan Yardımcısı Florence Isler Blick gazetesine yaptığı açıklamada, bu kişilerin çoğunun 20 ila 50 yaş arasında olduğunu söyledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT