Mercedes CEO'sunun 2023'te kazandığı para miktarı açıklandı

Mercedes CEO'sunun 2023'te kazandığı para miktarı açıklandı

Mercedes CEO'su Ola Källenius'un, 2023 yılında yaklaşık 12,2 milyon Euro kazandığı açıklandı.

Mercedes CEO'su Ola Källenius, 2023 yılında geçmiş yıllara nazaran açık ara daha fazla para kazandı ve bu sene de en çok kazananlar arasına girdi.

Stuttgart merkezli şirketin ücretlendirme raporuna göre Källenius'un, emeklilik giderleri hariç, geçen yıl toplam ücreti yaklaşık 12,2 milyon Euro idi. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 86 daha yüksek.

Şirket CEO'su, 2022 yılında yaklaşık 6,6 milyon Euro kazanmıştı.

DİĞERLERİNDEN FAZLA KAZANDI

Şirkette, yönetim kurulunda yer alan yönetici maaşları 4,1 milyon Euro ile 7,2 milyon Euro arasında değişiyor. Källenius, söz konusu rakamlarla aynı kurulda yer aldığı arkadaşlarından çok daha yüksek gelir elde etmiş oldu.

Mercedes geçen yıl 153,2 milyar Euro ciro elde etti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde iki daha fazla. Ancak şirket, örneğin enflasyon ve tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle artan maliyetlerin etkilerini de hissetti. Sonuç olarak, konsolide faaliyet kârı yaklaşık yüzde dört oranında azalarak 19,7 milyar Euro'ya geriledi. En alt satırda, grup sonucu yüzde ikinin biraz altında bir düşüşle 14,5 milyar Euro'ya geriledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT