Mercedes Benz araçlarında ChatGPT dönemi

Mercedes Benz araçlarında ChatGPT dönemi

Mecerdes-Benz, yapay zeka alanındaki gelişmelere ayak uydurarak lüks otomobillerine sesli asistan entegrasyonu yapmaya başladı.

Alman Şirket, ABD'deki 900.000'den fazla araçta ChatGPT destekli bir sesli asistanı test etmeye başladığını duyurdu.

Mecerdes-Benz, teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında yapay zekayı benimseyen şirketlerden biri oldu. Lüks otomobil üreticisi, ChatGPT destekli bir sesli asistan sistemini yeni çalışmalarının bir parçası olarak 900.000'den fazla araca entegre etme çalışmalarına başladı.

Şirket, 16 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi (MBUX) arayüzüne sahip tüm araç sahiplerinin opsiyonel beta özelliğinden faydalanabileceğini belirtti. Bu özelliğin şu anda ABD'deki 900.000'den fazla Mercedes-Benz otomobilinde mevcut olduğu bildirildi.

Mercedes sürücüleri, araçlarında otururken "Hey Mercedes, beta programa katılmak istiyorum" diyerek yeni yapay zeka destekli sesli asistana kaydolabilecekler. Ayrıca, kullanıcıların otomobil üreticisinin "ben" uygulaması üzerinden de kayıt yapabilecekleri ifade edildi.

Almanya merkezli otomobil üreticisi, ChatGPT'nin mevcut özelliklerini genişleterek sesli kontrol özelliğini geliştireceğini duyurdu. Diğer sesli asistanlardan farklı olarak, ChatGPT doğal dil anlayışını ilerletmek ve cevap verebileceği konuları genişletmek için büyük bir dil modelinden yararlanacak.

ChatGPT entegrasyonuyla birlikte kullanıcılar, sürüş deneyimiyle ilgili veya ilgisiz soruları sesli asistana yöneltebilecek ve bu sorulara kapsamlı yanıtlar alabilecekler.

Şirket, sesli asistan tarafından toplanan tüm sesli komut verilerinin Mercedes-Benz Intelligent Cloud sisteminde anonimleştirilerek depolanacağını ve analiz edileceğini belirtti.

Beta programının yaklaşık üç ay süreceği öngörülüyor. Belirlenen üç aylık süre sonunda, Mercedes, ChatGPT özellikli ses kontrol işlevini daha da geliştirmeye devam edip etmeyeceğine karar verecek.

HABERE YORUM KAT