Köln-Frankfurt seferleri 1 ay kapalı olacak

Köln-Frankfurt seferleri 1 ay kapalı olacak

Köln ve Frankfurt/Main arasındaki ICE güzergahının 16 Temmuz'dan 16 Ağustos'a kadar bir ay süreyle kapalı olması bekleniyor. Bu süre zarfında bu güzergahta hiçbir tren çalışmayacak. Kapatmanın nedeni ise bakım çalışmaları...

Köln ve Frankfurt arasında seyahat edenler ve işe gidip gelenler bu yaz tren iptallerine ve aktarmalara hazırlıklı olmalı. Deutsche Bahn, yüksek hızlı ICE hattında inşaat çalışmaları planlıyor.

Köln ve Frankfurt/Main arasındaki ICE güzergahının 16 Temmuz'dan 16 Ağustos'a kadar bir ay süreyle kapalı olması bekleniyor. Bu haber "Kölner Stadt-Anzeiger" gazetesi tarafından bir demiryolu sözcüsüne dayandırılarak verildi. Bu süre zarfında bu güzergahta hiçbir tren çalışmayacak.

Kapatmanın nedeni bakım çalışmaları. Siegburg/Bonn ile Frankfurt/Main Stadion arasındaki bölümde raylar yenileniyor. Demiryolu şirketine göre bu çalışma, güvenilir trafik sağlamaya devam etmek için gerekli. Demiryolu sözcüsü, "Bu, güvenilir trafiği sağlamaya devam etmek için hatlarda belirli sürelerden sonra gerekli olan düzenli bakım çalışmasıdır" dedi.

İşçiler ve yolcular, inşaat süresince yolcu hizmetlerinde yapılacak sapmalara ve ayarlamalara hazırlıklı olmalı. Tren iptalleri de bekleniyor.

Demiryolu şirketi, şu anda inşaat şirketleriyle birlikte kesin bir program üzerinde çalışıldığını belirtti. Bu çalışma tamamlanır tamamlanmaz, inşaat çalışmaları süresince bölgesel ve uzun mesafeli taşımacılık için bağlayıcı trafik konsepti demiryolu şirketleri ve derneklerle kararlaştırılacak ve daha sonra kamuoyu belirli ayrıntılar hakkında bilgilendirilecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT